Veste bună pentru cinefili. TIFF 2020 va avea loc în perioada 31 iulie – 9 august 2020 Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 181 Vizualizări

Veste bună pentru cinefili. TIFF 2020 va avea loc în perioada 31 iulie – 9 august 2020

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc în perioda 31 iulie – 9 august 2020. Amânat din cauza măsurilor restrictive impuse de autorități, TIFF 2020 a fost reprogramat între 31 iulie și 9 august 2020.

Măsurile de siguranță vor fi prioritare în organizarea ediției de anul acesta. Vor exista spații pentru public clar delimitate, iar scaunele vor fi poziționate la distanță unele de altele. Triajul publicului se va face prin culoare, spectatorii urmând să se bucure de proiecții de filme în Piața Unirii Open Air, Iulius Mall Open Air, Arkhai Sculpture Park de la Vlaha, Castelul Banffy de la Bonțida și în curtea Institutului Francez. Noi spații de proiecții vor fi anunțate în curând.

„Avem șansa de a fi alături de un public care, în toate aceste luni de izolare, ne-a transmis că ne așteaptă și ne susține. Suntem pregătiți să aplicăm toate măsurile de protecție impuse de autorități pentru spațiile în aer liber și sperăm ca, în cel mai scurt timp, să avem și confirmarea normelor pentru proiecțiile din sălile de cinema. Întreaga organizare va prioritiza siguranța spectatorilor”, a precizat  Tudor Giurgiu, președintele festivalului.

După ce autoritățile din România vor adopta măsurile impuse în cazul sălilor de cinema, vor fi planificate și proiecțiile de interior ale festivalului.

Festivalul TIFF va avea loc însă într-o variantă mai restrânsă, pentru că unele proiecte au fost amânate.

„Am pornit la drum cu multe idei de programe noi, dar cum amploarea festivalului va fi afectată în acest an, pe unele dintre ele le vom păstra pentru ediția viitoare,când lucrurile vor fi intrat, sperăm, în normal. Promitem însă,
ca de obicei, un concentrat eclectic de titluri noi și retrospective de arhivă, tradiționala secțiune tematică, filmele de Lună Plină, focusuri naționale și documentare excepționale, programe și evenimente speciale, plus o serioasă și mai mult decât binevenită doză de bună-dispoziție”, a menționat  Mihai Chirilov, directorul artistic al TIFF.

Abonamentele deja cumpărate sunt valabile.

Abonamentele TIFF au fost repuse în vânzare. Posesorii celor trei tipuri de carduri TIFF – X-Card, SuperCard și Iron Card – au 48 de ore la dispoziție pentru a-și procura în avans bilete la orice film sau eveniment special din program. Totodată, cardurile oferă acces la un număr de proiecții și evenimente speciale. Abonamentele pot fi achiziționate pe tiff.eventbook.ro și, în curând, pe aplicația oficială TIFF 2020. Cei care și-au păstrat abonamentele cumpărate la începutul anului le pot folosi pentru noile date.

Foto: www.tiff.ro

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE