Home / Social / Ziua Mondială a Mediului marcată de Asociația „Grupul Milvus”

Ziua Mondială a Mediului marcată de Asociația „Grupul Milvus”

Distribuie

Asociația „Grupul Milvus”  pornește la drum cu un nou proiect intitulat „Stop joc? Nu lăsa schimbările climatice să încheie jocul!”, care va face obiectul unui webinar european dedicat sustenabilității din viețile noastre de zi cu zi.
Schimbările climatice sunt fără dubiu printre cele mai serioase provocări globale. Un fenomen care va impacta serios viața generațiilor următoare. Pe de altă parte, acest proces nu ne afectează doar pe noi oamenii, ci și alte specii și ecosisteme de pe planetă, astfel influențând o serie de servicii ecosistemice, cum ar f i furnizarea de apă, de alimente, reglarea dăunătorilor și a bolilor sau furnizarea de medicamente. Aceste interacțiuni afectează, de asemenea, eforturile de atenuare și adaptare la schimbările climatice, deși aceste aspecte sunt încă insuficient abordate astăzi (de exemplu, depozitarea carbonului din zonele umede sau permafrost, rolul protector al pădurilor în perioada precipitațiilor abundente, agrobiodiversitate în adaptarea la schimbarea climatului etc.).

„Stop joc? Nu lăsa schimbările climatice să încheie jocul!” este un proiect privind conștientizarea publicului cu privire la schimbările climatice și impactul acestora pe plan local și global. Acțiunile noastre se îndreaptă, cu precădere, către tineri, cei care pot schimba lumea viitoare”, a precizat Iulia Vizi , coordonator comunicare Grupul Milvus.

Proiectul va debuta cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului marcată pe 5 iunie, printr-un webinar european dedicat sustenabilității . Cu acest prilej, experți și personalități mondene din opt țări vor sublinia prin intermediul  unui videoclip că de multe ori nu avem suficiente informații pentru a lua decizii sustenabile.

„Pe parcursul celor patru ani de proiect, vom construi campanii de conștientizare și implicare civică cu ajutorul unor tineri ambasadori dedicați cauzei, vom încerca să reducem impactul negativ al festivalelor asupra naturii, ne vom angaja în campanii online dar și evenimente publice, vom promova un concurs internațional Geoquest și vom colabora cu muzeele românești pentru a contribui la expozițiile existente cu o componentă de schimbări climatice. Taberele vor aduce pe cei mici mai aproape de valorile naturale pachetele didactice despre schimbările climatice vor f i la îndemâna profesorilor, iar o aplicație mobilă de schimbarea modului de viață ar putea f i trendul transformării spre o coabitare sustenabilă cu natura. Nu îi vom uita pe cei care decid pentru noi, sunt planif icate o serie de întâlniri, atât la nivel european cât și local cu decidenții politicilor publice”, a precizat Iulia Vizi , coordonator comunicare Grupul Milvus.

Proiectul a fost finanțat de „The European Commission’s Development Education and Awareness Raising Programme”.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Razie rutieră în zona stațiunii Sovata

Distribuie Polițiști ai stațiunii Sovata și Secției 14 Poliție Rurală Ghindari au derulat, în acest …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.