Home / Altele / CFR Călători repune în circulație trenuri care fuseseră suspendate temporar

CFR Călători repune în circulație trenuri care fuseseră suspendate temporar

Distribuie

CFR Călători continuă procesul de repunere în circulație a trenurilor a căror circulație a fost temporar suspendată începând cu lunile martie și aprilie 2020, în corelație cu măsurile de prevenire și control a virusului SARS-CoV-2, emise de autorități.

Astfel, au fost repuse în circulație încă 21 de trenuri, pe rute interne, printre care se numără și Timișoara Nord – Târgu Mureș, respectiv Târgu Mureș – Timișoara Nord.

CFR Călători are ca prioritate mobilitatea cetățenilor, asigurarea legăturilor interregionale și regionale, dar și protecția și securitatea călătorilor și a personalului propriu.

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente și autorizații, și pentru a se putea dimensiona cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, CFR recomandă tuturor călătorilor cumpărarea biletelor din timp. Din 3 iunie 2020, cumpărarea cu anticipație a biletelor înainte de plecare, crește de la 10 la 20 de zile.

Operatorul de transport recomandă cumpărarea ONLINE a biletelor de tren pentru a evita aglomerația la ghișee/casele de bilete și manipularea banilor în numerar. La ghișeu, este indicată efectuarea plății cu card bancar sau telefon, în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru.

Pentru a răspunde nevoii de mobilitate a călătorilor pe calea ferată, rămânem conectați la solicitările de trafic și în limita parcului de material rulant disponibil intervenim operativ pentru adaptarea capacității de transport.

CFR Călători recomandă pasagerilor să nu aleagă doar trenurile de la orele de vârf, având în vedere că majoritatea companiilor/instituțiilor au introdus programul decalat pentru angajați.

De miercuri, 3 iunie, CFR Călători permite familiilor, persoanelor care locuiesc/lucrează împreună să ocupe locuri alăturate. Persoanele care nu fac parte din aceste categorii, vor cumpăra locuri distanțate.

Masca de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei. Pentru protecția tuturor, masca trebuie purtată astfel încât să acopere gura și nasul.

Persoanele care călătoresc cu trenul, trebuie să repecte regulile de comportament și igienă impuse de Ministerul Sănătății, și este important să aibă în vedere regulile și recomandările de călătorie pentru a putea fi asigurat un transport în condiții de siguranță.

Călătorilor le este recomandat să se informeze doar din surse oficiale! Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

Biletele pot fi achiziționate cu anticipație de pe următoarele canale:

  • Online de pe www.cfrcalatori.ro;
  • De la automatele de vânzare bilete din gări;
  • Dacă nu este posibil altfel, direct de la casele de bilete din gări și distribuitori autorizați (agenții de turism), unde este recomandată păstrarea distanței față de celelalte persoane.

I.S.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.