Expoziția omagială György Harag, deschisă până duminică la Teatrul Naţional Târgu-Mureş Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 238 Vizualizări

Expoziția omagială György Harag, deschisă până duminică la Teatrul Naţional Târgu-Mureş

📷 Bereczky Sándor

Teatrul Național Târgu-Mureș a vernisat în data de 4 iunie expoziția omagială György Harag. Instituţia și-a putut primi din nou publicul – chiar dacă într-un număr limitat – graţie acestui eveniment după o pauză de aproape două luni în care activitatea acesteia s-a desfăşurat online. Expoziția a fost inaugurată de Attila Gáspárik, Director general al Teatrului Naţional Târgu-Mureş, Nicu Mihoc, Director artistic al Companiei Liviu Rebreanu şi Attila Keresztes, Director artistic al Companiei Tompa Miklós cu discursuri prin care au adus un omagiu activității lui György Harag, în fața unui grup entuziast de vizitatori.

📷 Bereczky Sándor

Attila Gáspárik a subliniat că activitatea lui György Harag este una de însemnătate europeană, fiind până astăzi definitorie atât pentru cultura teatrală maghiară, cât și pentru cultura teatrală română.

📷 Bereczky Sándor

Nicu Mihoc a accentuat însemnătatea artistică a lui György Harag, deschiderea arătată față de lume, strălucirea și răbdarea sa față de ceilalți creatori. Attila Keresztes a subliniat că activitatea lui Harag nu este doar o chestiune de informație de istoria teatrului, ci promotoarea unei spiritualități existente și demne de urmat și în zilele noastre, fără de care teatrul transilvănean de astăzi nu ar fi ceea ce este.

📷 Bereczky Sándor

Dintre actorii târgumureșeni cu care a lucrat Harag, Luminița Borta, Biluska Annamária, respectiv Cornel Răileanu s-au alăturat online expoziției, relatându-și propriile experiențe și amintiri. Cu toții au subliniat, pe lângă importanța calităţii de creator a lui Harag, simțul pedagogic și munca sa profundă cu actorii.

Expoziția, având în centru spectacolele „Szerelem“ și „Livada de vișini“ regizate la Teatrul Naţional Târgu-Mureș, poate fi vizitată zilnic în Foaierul Sălii Mari până duminică, 7 iunie, între orele 10.00-13.00. Intrarea este liberă.

Teatrul Național Târgu-Mureş vă atrage atenția că în conformitate cu prevederile normelor pentru prevenirea răspândirii coronavirusului vizitarea este condiționată de înregistrarea online prealabilă, care poate fi făcută pe paginile de Facebook oficiale ale celor două Companii, respectiv pe următorul link: https://forms.gle/GmzL8Wn2jyS2986t8. Intrarea la expoziție este posibilă cu respectarea normelor impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului: purtarea de măști, măsurarea temperaturii la intrare cu termometru non-contact, respectiv dezinfectarea mâinilor și a pantofilor. Deoarece numărul de persoane care pot vizita expoziția este limitat, vor avea prioritate cei care s-au înscris online în prealabil. Mai multe informații puteți găsi pe pagina de internet și pe pagina de Facebook a Teatrului Național Târgu-Mureş.

Foto: Cristina Gânj

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE