Decontarea salariilor la revenirea din șomajul tehnic Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 299 Vizualizări

Decontarea salariilor la revenirea din șomajul tehnic

Timp de trei luni, statul va deconta, la cerere, 41,5% din salariile de bază brute pentru fiecare dintre angajații ale căror contracte de muncă, suspendate în perioada stării de urgență/alertă pe motiv de șomaj tehnic, sunt reactivate de acum încolo, informează  Avocatnet.ro. Pentru a face asta, firmele vor face solicitări la agențiile de muncă, în baza unor documente care au fost publicate joi, 3 iunie, în Monitorul Oficial.

Acestea sunt cuprinse în Ordinul președintelui Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă nr. 457/2020, publicat joi, 5 iunie 2020 n în Monitorul Oficial nr. 481.

Ca să ceară decontările de la stat, firmele vor trimite la agențiile de muncă o cerere semnată și datată de reprezentantul legal, o declarație pe propria răspundere și lista persoanelor care beneficiază de această sumă. În tabelul cu persoanele pentru care se cere decontarea, firmele vor trece: numele salariaților, codul numeric personal al fiecăruia, nivelul de educație, reședința (urban/rural), salariul de bază brut corespunzător locului de muncă ocupat, numărul de zile de suspendare a contractului/convenției de muncă în perioada stării de alertă (conform Revisal), numărul de ore efectiv lucrate (în luna pentru care se cere decontarea) și suma solicitată pentru fiecare salariat.

Începând cu data de 1 și până pe 25 ale lunii următoare perioadei de raportare căreia îi sunt aferente veniturile, firmele depun, electronic, la agențiile de muncă, documentele necesare pentru a cere decontarea celor 41,5% din salariul de bază brut (nu mai mult de 41,5% din câștigul salarial mediu brut pentru fiecare însă). Decontările se vor face în cel mult zece zile lucrătoare de la data îndeplinirii obligațiilor declarative și de plată – deci, după ce sunt verificate și obligațiile declarative în privința acelor venituri.

Sursă: www.avocatnet.ro

Foto: www.zf.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE