Măști gratuite pentru categorii defavorizate! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 458 Vizualizări

Măști gratuite pentru categorii defavorizate!

„Sănătatea și siguranța românilor sunt prioritare!” Afirmația aparține Deputatului PSD de Mureș, Corneliu Florin Buicu, postată astăzi, 10 iunie, în jurul orei 21:00, pe pagina personală de socializare. Florin Buicu, președinte al Comisiei pentru sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor, a precizat că în cursul zilei, forul legislativ din care face parte a votat – în calitate de cameră decizională – Proiectul de Lege privind acordarea de măşti pentru protecţia cetăţenilor români de virusul Covid-19 (PL-x 304/2020), proiect al cărui inițiator este deputatul PSD de Mureș. „Am susținut în plenul camerei raportul de adoptare, cu amendamente, propus de Comisia pentru sănătate și familie!”, specifică Corneliu Florin Buicu.

Redăm mai jos conținutul integral al legii prvind acordarea de măști pentru protecția cetățenilor români.

L E G E privind acordarea de măşti pentru protecţia cetăţenilor români de virusul Covid-19 Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Art. 1

Prin prezenta lege se acordă gratuit un set de 30 de măşti de protecţie, lunar, pentru:

  1. a) persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
  2. b) persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
  3. c) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 1.000 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare;
  4. d) persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale prevăzute de art. 42 şi art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Art. 2

(1) În vederea asigurării protecţiei cetăţenilor de pe teritoriul României în actualul context epidemiologic determinat de răspândirea noului coronavirus, Ministerul Sănătăţii achiziționează, prin Compania Națională Unifarm S.A., măştile de protecţie, conform standardelor europene în vigoare, preponderent de la producători interni.

(2) Fondurile necesare achiziționării și distribuției măștilor de protecție către populație se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății.

Art. 3

(1) Autorităţile publice locale au obligaţia să întocmească liste nominale cu persoanele beneficiare prevăzute la art. 1 şi să le transmită direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, în termen de 3 zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, în vederea stabilirii necesarului de repartizat.

(2) Distribuirea măştilor de protecție se realizează de către Ministerul Sănătății prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti către autorităţile publice locale.

(3) Autorităţile publice locale asigură distribuirea măștilor de protecție, în mod gratuit, către fiecare beneficiar prevăzut la art. 1.

Art. 4

Prevederile prezentei legi se aplică până la încheierea pandemiei de coronavirus COVID-19, declarată oficial de către Organizația Mondială a Sănătății.

Nelu Șandor

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE