Home / Administratie / Vor rămâne târgumureșenii cu gunoiul menajer neridicat?

Vor rămâne târgumureșenii cu gunoiul menajer neridicat?

Distribuie

Reprezentanții legali ai societății Salubriserv SA Târgu Mureș au notificat conducerea Primăriei municipiului Târgu Mureș luni, 15 iunie, cu privire la încetarea asigurării continuităţii serviciului de salubrizare de pe raza municipiului, începând de marți, 16 iunie.

”Prin prezenta vă aducem la cunoștință faptul că, în lipsa unei hotărâri a autorității locale pentru asigurarea continuității serviciului de salubrizare, începând cu data de 16 iunie 2020 se sistează activitatea societății Salubriserv SA desfășurată conform contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare în municipiul Târgu Mureș nr. 5 din data de 15 ianuarie 2008 și actelor adiționale aferente”, au informat Dan Ciubucă – administrator judiciar și Claudiu Bâta – administrator special al SC Salubriserv SA.

Explicațiile viceprimarului

Contactat de cotidianul Zi de Zi, viceprimarul municipiului Târgu Mureș, Sergiu Papuc, a oferit detalii despre această situaţie deloc plăcută pentru ”Oraşul trandafirilor”.

”Săptămâna trecută, în ședința de Consiliu Local s-au votat trei proiecte de hotărâre. Un proiect a vizat negocierea directă, fără publicare prealabilă pe SEAP a contractului de colectare deșeuri de la cetățeni și salubrizare stradală, un alt proiect de hotărâre propunea un acord cadru privind această activitate cu același obiect, și un proiect prevedea sumele necesare pentru a se plăti activitatea respectivă. Administrația Domeniului Public – care subliniez că nu se află în subordinea mea – este serviciul din cadrul primăriei care se ocupă de gestionarea activităţii de salubrizare din Târgu Mureş şi care avea competenţa să decidă continuarea serviciului fie prin Hotărâre de Consiliu Local pe perioada stării de alertă, fie până s-ar fi făcut o nouă procedură de licitaţie. Acest proiect de hotărâre nu a fost însă elaborată de către Administrația Domeniului Public, astfel Consiliul Local nu a putut vota cu privire la continuitatea serviciului cu operatorul actual, singura soluţie rămasă fiind organizarea unei noi licitații”, a afirmat viceprimarul Sergiu Papuc.

Potrivit viceprimarului, o comisie de negociere din care fac parte și reprezentanți ai Administrației Domeniului Public are ca misiune contractarea unui nou operator.

”Am la cunoştinţă faptul că a fost desemnată o comisie de negociere cu privire la desemnarea noului operator pentru colectarea deșeurilor de la cetățeni și salubrizare stradală, deoarece nu s-a decis prelungirea contractului cu operatorul actual, acesta expirând în data de 15 iunie. Sper ca acestă comisie să fie operativă şi să desemneze un operator în cel mai scurt timp, astfel încât cetățenii să nu sufere.”

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

1 comentariu

  1. Asta se intampla atuci cand o problema este rostogalita ani de zile de autoritatile statului roman fara sa fie rezolvat incepand din temelii.Toti targumuresenii stiu ca problemele au inceput cand primaria s-a debarasat de Salubriserv in favoarea unui afacerist,iar institutile statului abilitate pentru supraveghere si controale nu si-au facut treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.