Home / Religie / Centrul cultural-catehetic din Râpa de Jos binecuvântat de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu

Centrul cultural-catehetic din Râpa de Jos binecuvântat de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit sâmbătă, 13 iunie, în mijlocul credincioșilor din parohia Râpa de Jos, protopopiatul Reghin, informează www.reintregirea.ro. Înconjurat de preoți și diaconi, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a Centrului cultural-catehetic „Protopop Simion Popescu” din localitate. Potrivit www.reintregirea.ro, la finalul slujbei, pentru râvna apostolică de care a dat dovadă pe parcursul anilor de slujire, părintele Dacian-Iustinian Oprea, paroh al parohiei Râpa de Jos începând cu anul 2017, a fost hirotesit întru sachelar. De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la ridicarea și înfrumusețarea Centrului cultural-catehetic din localitate au primit din partea ÎPS Irineu Diplome de aleasă cinstire. Lucrările de edificare a așezământului din Râpa proaspăt binecuvântat de ÎPS Irineu au fost realizate între 2013-2015, de părintele Florin Franc, pe atunci paroh al acestei comunități. Finalizarea construcției și amenajarea ei a fost posibilă prin implicarea părintelui paroh Dacian-Iustinian Oprea, Centrul cultural-catehetic ”Protopop Simion Popescu” din parohia Râpa de Jos a fost edificat spre a oferi copiilor și tinerilor din parohie un mediu corespunzător pentru desfășurarea activităților cultural-educative. În incinta acestuia se află o sală de curs, o încăpere destinată jocurilor educative, o bibliotecă, precum și un muzeu religios în care sunt expuse icoane vechi și obiecte religioase. De asemenea, așezământul găzduiește și o colecție impresionantă de obiecte tradiționale românești provenite din întreaga comună, informează www.reintregirea.ro.

Printre cei prezenți la momentul de sărbătoare s-a numărat și Mara Togănel, prefectul județului Mureș.„Ideile bune aduc oamenii împreună. Am avut bucuria de a-i revedea pe Înaltpresfințitul Părinte Irineu al Alba Iuliei și pe părintele paroh Dacian-Iustinian Oprea. I-am felicit pe toți cei implicați în proiect pentru că au muncit să ofere comunității un loc extraordinar, benefic în special pentru copilașii din zonă. A fost o zi binecuvântată!”,  a fost mesajul postat de prefectul Mara Togănel pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

ÎPS Irineu, vizite pastorale în județul Mureș

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu va efectua în cursul acestei săptămâni câteva vizite pastorale în protopopiatele …