Home / Religie / Centrul cultural-catehetic din Râpa de Jos binecuvântat de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu

Centrul cultural-catehetic din Râpa de Jos binecuvântat de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu

Distribuie

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit sâmbătă, 13 iunie, în mijlocul credincioșilor din parohia Râpa de Jos, protopopiatul Reghin, informează www.reintregirea.ro. Înconjurat de preoți și diaconi, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a Centrului cultural-catehetic „Protopop Simion Popescu” din localitate. Potrivit www.reintregirea.ro, la finalul slujbei, pentru râvna apostolică de care a dat dovadă pe parcursul anilor de slujire, părintele Dacian-Iustinian Oprea, paroh al parohiei Râpa de Jos începând cu anul 2017, a fost hirotesit întru sachelar. De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la ridicarea și înfrumusețarea Centrului cultural-catehetic din localitate au primit din partea ÎPS Irineu Diplome de aleasă cinstire. Lucrările de edificare a așezământului din Râpa proaspăt binecuvântat de ÎPS Irineu au fost realizate între 2013-2015, de părintele Florin Franc, pe atunci paroh al acestei comunități. Finalizarea construcției și amenajarea ei a fost posibilă prin implicarea părintelui paroh Dacian-Iustinian Oprea, Centrul cultural-catehetic ”Protopop Simion Popescu” din parohia Râpa de Jos a fost edificat spre a oferi copiilor și tinerilor din parohie un mediu corespunzător pentru desfășurarea activităților cultural-educative. În incinta acestuia se află o sală de curs, o încăpere destinată jocurilor educative, o bibliotecă, precum și un muzeu religios în care sunt expuse icoane vechi și obiecte religioase. De asemenea, așezământul găzduiește și o colecție impresionantă de obiecte tradiționale românești provenite din întreaga comună, informează www.reintregirea.ro.

Printre cei prezenți la momentul de sărbătoare s-a numărat și Mara Togănel, prefectul județului Mureș.„Ideile bune aduc oamenii împreună. Am avut bucuria de a-i revedea pe Înaltpresfințitul Părinte Irineu al Alba Iuliei și pe părintele paroh Dacian-Iustinian Oprea. I-am felicit pe toți cei implicați în proiect pentru că au muncit să ofere comunității un loc extraordinar, benefic în special pentru copilașii din zonă. A fost o zi binecuvântată!”,  a fost mesajul postat de prefectul Mara Togănel pe pagina sa de Facebook.

 

De asemenea, verificati

Sistare de gaze naturale într-o localitate mureșeană

Distribuie Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție a gazelor naturale, compania Delgaz …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.