Home / Administratie / Cristeşti, prima comună din România cu containere de gunoi subterane

Cristeşti, prima comună din România cu containere de gunoi subterane

Distribuie

Comuna Cristeşti a devenit prima comună din România care a implementat un sistem de colectare a deşeurilor comunitare prin containere de gunoi subterane.

„Această investiţie va deservi cele două zone de blocuri pe care le avem, într-una din zone cu un singur container cu o capacitate de 5 mc iar în cealaltă cu 3 containere cu o capacitate totală de 15 mc. În total vor fi 1000 de persoane deservite de aceste ghene subterane. Investiţia este de 140.000 lei, TVA inclus”, a declarat pentru City TV Târgu Mureş , primarul comunei Cristeşti, Kovács Edit.

“Este o premieră în România, Cristeşti este prima comună din România care a avut curajul să facă o asemenea investiţie în containere subterane. Sunt mult mai eficiente decât tomberoanele de la suprafaţă. Nu emană miros, elimină câinii comunitari şi cerşetorii care caută în tomberoanele clasice.
În plus ocupă de 5 ori mai puţin loc per metrul cub decât containerele clasice pe care le are toată lumea la suprafaţă inclusiv oraşele mari.”, a declarat Dragoş Feurdean, managerul de proiect.

(I.A.)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noul steag al Județului Mureș publicat în Monitorul Oficial al României

Distribuie Monitorul Oficial al României Partea I, Nr. 1132 din data de 24 noiembrie 2022 …