Sfaturi utile pentru prevenirea furturilor de biciclete Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 207 Vizualizări

Sfaturi utile pentru prevenirea furturilor de biciclete

Dotaţi-vă bicicleta cu dispozitive antifurt! Este recomandat să utilizaţi întotdeauna două sisteme antifurt pentru asigurarea bicicletei. Unul dintre sistemele de siguranţă trebuie să acopere cadrul, roata din spate şi corpul de care este asigurată bicicleta, iar celălalt sistem trebuie să treacă prin cealaltă roata şi cadrul bicicletei. Prin acest mod se elimină şi riscul de a vă fi sustrase roţile!

Corpul fix de care va fi asigurată bicicleta trebuie să fie sigur şi suficient de înalt pentru a nu fi smuls ori pentru a nu fi ridicată bicicleta pe deasupra lui.

Nu vă lăsaţi niciodată bicicleta neasigurată, nici măcar pentru câteva secunde!

Parcaţi bicicleta doar în locurile special amenajate!

Nu lăsaţi în coşul bicicletei bunuri sau bagaje !

Încercați, pe cât posibil, să evitați să vă lăsați bicicleta pe timp de noapte sau pentru perioade mai lungi, în scara blocului iar în cazul în care sunteți nevoiți să faceți acest lucru, asigurați-o de balustradă sau alt corp fix.

Modul în care se face accesul în scara blocului, atenţia pe care o acordăm persoanelor străine sau suspecte pe care le vedem în bloc sunt alte elemente care conduc la descurajarea infractorilor. Scările de bloc sau alte anexe sunt locurile în care hoţii acţionează cel mai des.

Nu cumpăraţi biciclete a căror provenienţă nu poate fi justificată. Refuzând astfel oferte, veți descuraja furturile de biciclete.

Păstrați factura, faceți câteva poze bicicletei, notați-vă seria cadrului pentru a putea dovedi ca este a dumneavoastră și pentru a ajuta și polițiștii in procesul de recuperare.

În cazul în care sunteţi victima sau martorul unui furt, nu ezitaţi să anunţaţi Poliţia, apelând numărul unic de urgenţe 112!

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș desfășoară în mod permanent activități în vederea prevenirii și combaterii acestui gen de faptă, precum și în vederea identificării autorilor, recuperării și restituirii bunurilor sustrase.

(Comunicat de presă, IPJ Mureș)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE