Home / Business / EXCLUSIV! Clinică de recuperare medicală, în pregătire în Sâncraiu de Mureș

EXCLUSIV! Clinică de recuperare medicală, în pregătire în Sâncraiu de Mureș

Distribuie

Reprezentanții societății Euro Narcis SRL au demarat demersurile pentru construirea unei clinici de recuperare medicală pe strada Principală nr. 98-100 de Sâncraiu de Mureș, comună aflată în imediata apropiere a municipiului Târgu Mureș.

Recent, Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis că proiectul propus de SC Euro Narcis SRL, prin Narcis-Emanuel Pop, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Detalii despre viitoarea construcție

Potrivit Deciziei etapei de încadrare nr. 14882 din 11 mai 2020, document disponibil pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, proiectul prevede construirea unei clinici de recuperare medicală, în regim de înălţime subsol plus parter plus două etaje, cu o suprafaţă de 392 de metri pătrați, pe un teren cu suprafaţa de 1.419 de metri pătrați.

”Pe teren există două construcţii în regim de înălţime subsol plus parter plus un etaj şi parter destinate locuirii, pentru care s-a solicitat demolarea. În urma demolării va rezulta un teren liber de construcţii.

Construcţia propusă va avea o amprentă în L, cu una dintre laturi aproximativ în aliniament la strada Principală, iar cealaltă latură dezvoltată perpendicular pe aceasta. Spre limitele laterale, se vor respecta retragerile de minim H/2 dar nu mai puţin de 3 metri prevăzute în regulamentul local de urbanism: 10,35 metri faţă de limita sud-vestică şi 3,8 metri, respectiv 5,15 metri faţă de limita nord-estică. Partea parcelei dezvoltate pe adâncime în zona nord-estică este destinată amenajărilor peisagere. Pe această fâşie se va amplasa grupul de pompare pentru instalaţia de hidranţi interiori, care va fi o construcţie subterană parţial acoperită, cu parapet perimetral şi acoperiş terasă pe zona închisă şi în grilaj peste partea deschisă. În dreptul parapetului se va amplasa unitatea exterioară pentru instalaţia de climatizare tip VRF. Partea construcţiei care iese peste cota terenului amenajat (plus 0,9 metri) va fi delimitată prin vegetaţie de construcţia principală şi de vecinătăţi şi va fi la distanţa de minim 3 metri de limitele laterale”, se precizează în document.

În ceea ce privește accesul auto şi pietonal pe parcele, în același document se menționează că acesta ”se va face din strada Principală”, iar ”ieşirea autoturismelor de pe parcelă se va face pe strada Cooperativei.”

Cum va fi organizată clinica

Conform aceleiași Decizii a Comisiei de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, la parter înspre strada Principală se va amenaja o sală de aşteptare pentru cabinetele medicale, accesibilă imediat după recepţie, separată funcţional printr-un perete vitrat de holul zonei de tratament orientat complet spre curte, precum și o sală de tratament cu unde scurte.

La etajul 1, proiectul prevede amenajarea unei săli de kinetoterapie cu un perete complet vitral, orientat spre curtea lateral, unei săli de termoterapie, a trei încăperi pentru masaj orientate spre sud spre terasa necirculabilă și a unei săli de hidroterapie cu peretele dinspre curte complet vitrat.

La etajul 2, investitorii de la SC Euro Narcis SRL doresc amenajarea unei saline și a două încăperi pentru electroterapie.

Sinteza tipurilor de terapii care se vor afla în oferta viitoarei clinici, alături de consultații de specialitate, este prezentată în Memoriul Tehnic al proiectului, document făcut public pe pagina web a societății, www.euronarcis.ro. Potrivit sursei citate, clinica de recuperare medicală va oferi, pe lângă consultații de specialitate, și următoarele tipuri de terapii: Unde scurte (capacitate de o persoană), Kinetoterapie (capacitate de 2 persoane), Hidroterapie (capacitate de 10 persoane), Masaj (capacitate de 3 persoane ), Termoterapie (capacitate de 3 persoane) și Electroterapie (capacitate de 8 persoane).

Informații despre investitor

Conform portalului listafirme.ro, principalul site care furnizează informații despre firmele din România, SC Euro Narcis SRL Nazna s-a înființat în anul 2002, are ca obiect de activitate ”Comerț cu ridicata al materialului lemnos și a materialelor de construcție și echipamentelor sanitare” și este deținută de Narcis Emanuel Pop (asociat unic și administrator).

”Într-un secol cu valori transformabile, schimbătoare și volatile, Euro Narcis clădește încrederea partenerilor săi prin respect, stabilitate și inovație. Orientarea continuă către client și adaptabilitatea la nevoile sale, ne recomandă ca parteneri de încredere pe termen lung, pentru a clădi împreună o colaborare bazată pe respect reciproc și având ca miză sintagma “win-win”. Cu peste 90 de angajați, 3 puncte de lucru, o flotă de 45 de autovehicule și spații de depozitare întinse pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați, compania noastră comercializează peste 2.500 de articole către aproximativ 1.000 de clienți”, se precizează pe pagina web a societății.

În ultimii ani, SC Euro Narcis SRL a înregistrat o creștere constantă a cifrei de afaceri, după cum urmează: 13,2 milioane de lei în 2014, 14,8 milioane de lei în 2015, 18,4 milioane de lei în 2016, 24 milioane de lei în 2017 și 30,2 milioane de lei în 2018.

În ceea ce privește profitul net înregistrat în ultimii ani de SC Euro Narcis SRL, evoluția acestuia a fost următoarea: 1,5 milioane de lei în 2014, 1 milion de lei în 2015, 0,6 milioane de lei în 2016, 1,9 milioane de lei în 2017 și 3,5 milioane de lei în 2018.

Text: Alex TOTH

Sursa foto: www.euronarcis.ro


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Hochei: Victorie în ultima deplasare din sezon

Distribuie Echipa de hochei U15 din cadrul CSM Târgu Mureș s-a impus în ultimul meci …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.