Home / Administratie / FOTO: Au început lucrările la reabilitarea DJ 106 Agnita – Sighișoara

FOTO: Au început lucrările la reabilitarea DJ 106 Agnita – Sighișoara

Distribuie

În cursul acestei săptămâni a fost transmis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare, iar începând de astăzi contractorul lucrării, SC Geiger Transilvania SRL, a demarat efectiv operațiunile în vederea reabilitării DJ 106 Agnita – Sighișoara. Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Județean Mureș și Consiliul Județean Sibiu au câștigat un proiect cu finanțare europeană în valoare totală de 118,6 milioane de lei, din care partea de execuție a lucrărilor este de 79,2 milioane lei fără TVA.

”Mă bucur că au fost, în sfârșit, demarate lucrările efective pentru reabilitarea acestui drum. Au trecut mai bine de doi ani de la semnarea contractului de finanțare, dar, din cauza contestațiilor la procedurile de licitație iată că doar astăzi putem ajunge în punctul în care să se lucreze efectiv la drum. Datorită reabilitării acestui drum vom avea o conexiune rutieră mai bună între județul Mureș și județul Sibiu și se va îmbunătății circulația persoanelor si mărfurilor între cele două județe, aceste aspecte fiind importante pentru dezvoltarea economică și turistică a celor două județe. Le mulțumesc pe această cale partenerilor noștri din județul Sibiu precum și autorităților locale din Sighișoara și Apold pentru implicarea în acest proiect”, a declarat președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc.

Din valoarea totală a proiectului de 118,6 milioane lei, investiţia pe raza judeţului Mureş va fi de 52 milioane lei, contribuţia proprie a Consiliului Judeţean fiind de 1.322.286,96 lei.

Proiectul privind reabilitarea DJ 106 Agnita – Sighișoara cuprinde sistematizarea traseului si realizarea unei structuri rutiere noi pe o lungime de 37,246 km, din care în județul Mures 15,628 km, construirea a 4 poduri noi (1 în județul Sibiu și 3 în județul Mureș), amenajarea drumurilor laterale și a stațiilor de autobuz. Pe marginea acestui drum este prevăzută și plantarea a 1.500 de arbori.

Liderul parteneriatului pentru realizarea acestui proiect este județul Sibiu în parteneriat cu județul Mureș, UAT Agnita, UAT Iacobeni, UAT Brădeni, UAT Apold și UAT Sighişoara.

(Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Mureş)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.