S-a dat startul la ”Concursul de gânduri bune”! Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 196 Vizualizări

S-a dat startul la ”Concursul de gânduri bune”!

Bun venit la “Concursul de gânduri bune”

Concurs de lucrări artistice şi imaginaţie destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-18 ani.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Mureş, în colaborare cu Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Târgu Mureş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş organizează un concurs online intitulat “Concursul de gânduri bune”, menit să ajute tinerii cu un mesaj de susţinere sau optimism, cu idei noi de petrecere a timpului liber sau de învăţare, cu sfaturi pentru tineri dar şi pentru părinţi, lucruri atât de importante în această perioadă grea, în care avem nevoie de normalitate şi susţinere reciprocă.

Toti cunoaştem şi simţim contextul actual provocat de pandemia cauzată de noul coronavirus, motiv pentru care toate activităţile, atât cele legate de şcoală, de învăţare, cât şi cele legate de interacţiunea interumană, colegială sau profesională, s-au mutat în mediul online.

Fiind o perioadă în care, cu precădere acţiunile au o interfaţa online, gradul de expunere al tinerilor este mult mai ridicat acum, crescând în mod dramatic posibilitatea racolării şi exploatării tinerilor prin intermediul internetului. Expunerea în mediul online înseamnă interacţiune cu persoane, de cele mai multe ori necunoscute, un amalgam de informaţii care nu sunt întotdeauna reale, un risc vis-à-vis de siguranţa datelor personale şi, totodată, o dependenţă. De aceea, aceste lucrări (care să aibă în spate o “poveste”) pot evidenţia modul în care s-ar evita situaţiile riscante create de accesarea necorespunzătoare a mediului online sau întâlnite în viaţa reală.

Partea buna este că, prin informare şi aplicarea sfaturilor transmise de specialişti, aceste lucruri pot fi evitate, iar mediul online transformat într-un “prieten virtual” prin modul în care alegem să ne pozitionăm în cadrul acestuia.

Concursul nostru este un prim pas în această direcţie, sens în care vă invităm, dragi tineri, sa transmiteţi un mesaj (fie că e un desen sau un text) prin care să arătaţi celorlalţi că viziunea, sau ideea voastră este un simbol al speranţei şi al optimismului în aceste vremuri ciudate pe care le trăim de câteva luni. Daţi dovadă de maturitate şi responsabilitate şi arătaţi celorlalţi partea frumoasă a lucrurilor, astfel încât viziunea voastră să-i încurajeze să-şi dezvolte nişte abilităţi care să  aducă beneficii sănătăţii, minţii şi dezvoltării personale.

Concursul se va desfăşura în perioada 17 iunie – 31 iulie 2020, ora 12.00.

Participarea la acest concurs este un simplu “Click” pe cele 3 pagini cu nume sugestive ale Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Mureş, corespunzătoare lucrărilor create de tineri cu vârste cuprinse între 6-10 ani, 11-14 ani şi 15-18 ani (înscrişi în ciclul primar, gimnazial şi liceal) şi ataşarea lucrării realizate.

Cele 3 pagini pot fi accesate la următoarele linkuri:

https://www.facebook.com/Concursul-de-ganduri-bune-Concursul-Piticilor-100197941748936/?modal=admin_todo_tour

https://www.facebook.com/Concursul-de-ganduri-bune-Concursul-Voinicilor-105059207920523/?modal=admin_todo_tour

https://www.facebook.com/Concursul-de-ganduri-bune-Concursul-Ambitiosilor-101686861597484/?modal=admin_todo_tour

Pentru siguranţa postării lucrării voastre, îi puteţi ruga pe părinţi să vă dea o mână de ajutor, în acest fel fiind şi ei implicaţi alături de voi în acest concurs.

Totodată, prin ataşarea lucrării artistice, atât tânărul cât şi părintele/tutorele legal al acestuia îşi exprimă acordul pentru participarea la acest concurs. Având în vedere prevederile Regulamentului European 679/2016, în vederea înmânării premiului câştigătorului desemnat de cele mai multe like-uri, este necesar acordul părintelui/ tutorelui legal pentru minor, iar pentru major, consimţământul personal care poate fi transmis prin email, la adresa  concursdeganduribune@gmail.com.

Organizatorii concursului online îşi rezervă dreptul de a şterge postările care conţin mesaje, imagini sau informaţii cu caracter necorespunzător. Iniţiatorii concursului vor pune la îndemâna participanţilor cele 3 pagini, denumite “Pagina Piticilor”, “Pagina Voinicilor” şi “Pagina Ambiţioşilor”, scopul fiind acela de a preveni racolarea tinerilor/minorilor şi prezentarea altor alternative sănătoase de petrecere a timpului liber. Ca urmare, după finalizarea acestui concurs, în data de 7 august 2020, cele 3 pagini vor fi şterse împreună cu lucrările artistice încărcate de participanţi. Întrucât iniţiatorii nu intervin în procesul de apreciere a lucrărilor încărcate, vă rămâne vouă, celor care participaţi, cunoştinţelor, prietenilor, să apreciaţi fiecare lucrare care vi se pare interesantă printr-un “like”.

Fiecare din partenerii concursului va promova constant cele 3 pagini pe contul de facebook al propriei instituţii, astfel încât popularitatea să fie asigurată, iar comunitatea să afle de acest concurs şi să poată să îşi exprime aprecierea faţă de lucrările încărcate.

Aşadar, dacă vrei să câştigi un premiu, îndeamnă-ţi prietenii şi cunoscuţii să dea like-uri lucrării tale, premiate urmând a fi primele 3 lucrări cu cele mai multe like-uri de la fiecare grupă de vârstă. Premiile vor consta în materiale de prevenire puse la dispoziţie de Centrul Regional Târgu Mureş al Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane.

În speranţa că veţi da curs invitaţiei noastre, dorim de pe acum succes participanţilor şi abia aşteptăm să oferim premiile promise.

Mult succes!

(Organizatorii concursului)

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE