Ziua Grâului 2020. Sothis și Sofru recomandate de Caussade Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1709 Vizualizări

Ziua Grâului 2020. Sothis și Sofru recomandate de Caussade

Reprezentanți ai zece companii multinaționale din domeniul agrobusiness-ului și ai două institute de cercetare din România au participat marți, 16 iunie, la cea de-a cincea ediție a Zilei Grâului. Evenimentul a fost organizat în condiții speciale de distanțare socială impuse de starea de alertă din România de DAFCOCHIM AGRO și familia Kosa, la ferma Kodagro din localitatea mureșeană Seuca, comuna Gănești.

Au spus ”prezent” la Seuca reprezentanții următoarelor companii multinaționale: Caussade, Ciproma Sem, Donau Saat, Limagrain, Marton Genetics, Probstdorfer, Saaten Union și Syngenta.

Totodată, la eveniment au participat și reprezentanți ai Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare Agricolă Fundulea și ai Stațiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Turda.

Sothis și Sofru recomandate de Caussade pentru zona Centru

Compania Caussade, o compania de origine franceză, care se află în România de 12 ani pe segmentul de producere și comercializare de multispecii. Culturile principale din portofoliu sunt porumb, floarea soarelui, iar pe segmentul de toamnă – cereale și rapiță. În loturile de la Seuca, Caussade a propus patru soiuri.

“În platforma de la Kodagro – DAFCOCHIM Agro avem soiurile de grâu Sosthene, Sothis, Sofru și Izalco. Sunt soiuri care se pretează foarte bine în zona de centru, în centrul Transilvaniei. Grâul Sosthene este un grâu de talie mică spre medie, cu potențial foarte mare de producție, rezistență foarte bună la bolile foliare. Sothis este un soi de talie medie, aristat, un grâu cu indici foarte buni de panificație, cu potențial de producție, toleranță bună la bolile foliare și ale spicului.

Sofru este un grâu de talie mică spre medie, este un grâu aristat, cu un potențial de productivitate ridicat, în condiții bune poate să atingă chiar 10 tone. Izalco este un soi aristat, de talie mică spre medie, cu potențial bun de producție, dar cu o capacitate foarte bună pentru indicii de panificație. În condiții bune, poate să atingă un nivel de gluten de 36. Pentru zona Transilvania, cele mai recomandate soiuri sunt Sothis și Sofru, care sunt soiuri aristate, pretabile pentru evitarea atacului de mistreți, pentru că, în această zonă, aceasta este o problemă serioasă. Sunt soiuri care pot să asigure o productivitate ridicată în fermă, automat asigurând și o rentabilitate a culturii, aducând un venit ridicat în fermă”, a arătat Alin Barb, reprezentant Zona Centru, Caussade.

Ligia VORO

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE