Home / Administratie / Apele Gurghiului și-au făcut de cap la Hodac și Ibănești

Apele Gurghiului și-au făcut de cap la Hodac și Ibănești

După ce joi, inundațiiie au afectat zona Văii Mureșului, localitatea Suseni în mod special, în cursul zilei de sâmbătă, bazinul hihrografic Gurghiu a  pus autoritățile în alertă, apele afectând gospodăriile oamenilor.  „A fost o zi grea pe Valea Gurghiului dar, din fericire, nu sunt victime omenești și animale pierdute. În Hodac au fost inundate 20 de pivnițe, 20 de podețe și 10 kilometri de drum comunal din piatră. În Ibănești, apa a intrat în 40 de gospodării, a afectat 18 podețe, peste 22 de kilometri de străzi pietruite și 3 kilometri din acostamentul străzilor asfaltate. Am făcut tot ce a fost omenește posibil în fața furiei apelor și acționăm, cu prioritate, pentru protejarea oamenilor și a agoniselii lor de o viață”, a postat prefectul Mara Togănel pe pagina sa de Facebook.

În alertă au fost și autoritățile din Ibănești, care au intervenit  promt în cursul acestei zile.„Începând de la primele ore ale dimineții, s-a intervenit cu buldoexcavator, autogreder, motopompe, saci de nisip ca urmare a revărsării pâraielor în zone din toată comuna. Acționează în continuare Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență – Ibănești, Pompierii Reghin și localnici”, a precizat Dan Vasile Dumitru, primarul comunei Ibănești .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dacă vom face schimbarea, răul existent acum va fi mai mic

De când am acceptat să candidez, să intru în politică, pot spune cu mâna pe …