Home / Agricultura / Ziua Grâului 2020. Donau Saat, portofoliu vast pentru fermieri

Ziua Grâului 2020. Donau Saat, portofoliu vast pentru fermieri

Reprezentanți ai zece companii multinaționale din domeniul agrobusiness-ului și ai două institute de cercetare din România au participat marți, 16 iunie, la cea de-a cincea ediție a Zilei Grâului. Evenimentul a fost organizat în condiții speciale de distanțare socială impuse de starea de alertă din România de DAFCOCHIM AGRO și familia Kosa, la ferma Kodagro din localitatea mureșeană Seuca, comuna Gănești.

Au spus ”prezent” la Seuca reprezentanții următoarelor companii multinaționale: Caussade, Ciproma Sem, Donau Saat, Limagrain, Marton Genetics, Probstdorfer, Saaten Union și Syngenta.

Totodată, la eveniment au participat și reprezentanți ai Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare Agricolă Fundulea și ai Stațiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Turda.

Donau Saat, portofoliu vast pentru fermieri

”Donau Saat este o companie foarte tânără în peisajul agribusiness-ului românesc, deoarece urmează să împlinim șase ani de la înființarea firmei. Suntem rezultatul unei colaborări foarte strânse între două companii austriece, o cooperativă cu peste 3.000 de fermieri care se numește Saatbau și este localizată la Linz și Probstdorfer Saatzucht, localizată lângă Viena. Prin această colaborare, practic ne aflăm într-o poziție privileagiată de a avea un portofoliu de produse extrem de vast pe care îl putem oferi tuturor clienților noștri, atât celor din Transilvania cât și celor din afara munților, nu doar în ceea ce privește cerealele păioase, ci și în ceea ce înseamnă rapiță, orz, orzoaică, triticale, secară și bineînțeles culturile de primăvară, porumb, floarea soarelui, soia. Îi mulțumim partenerului DAFCOCHIM pentru faptul că ne este alături și împreună încercăm să le oferim fermierilor soluții tehnologice cât mai avantajoase atât ca și potențial, cât și ca proprietăți, caracteristici și din punct de vedere al prețului. La ferma de la Seuca suntem prezenți cu un portofoliu de cinci soiuri, atât aristate cât și nearistate: Activus, Apexus, Aurelius, Amandus și Amicus. Toate soiurile noastre posedă la superlativ calitățile cerute de industria de panificație și a morăritului, iar din acest punct de vedere suntem fără doar și poate în Top 3”, a precizat Costin Radu, director general, Donau Saat România.

Ligia VORO

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Partidul Național Liberal – strategii concrete pentru dezvoltarea României

Continuarea procesului amplu de dezvoltare a României început de Partidul Național Liberal depinde de rezultatul …