Ziua Grâului 2020. Portofoliu complet la Limagrain Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 229 Vizualizări

Ziua Grâului 2020. Portofoliu complet la Limagrain

Reprezentanți ai zece companii multinaționale din domeniul agrobusiness-ului și ai două institute de cercetare din România au participat marți, 16 iunie, la cea de-a cincea ediție a Zilei Grâului. Evenimentul a fost organizat în condiții speciale de distanțare socială impuse de starea de alertă din România de DAFCOCHIM AGRO și familia Kosa, la ferma Kodagro din localitatea mureșeană Seuca, comuna Gănești.

Au spus ”prezent” la Seuca reprezentanții următoarelor companii multinaționale: Caussade, Ciproma Sem, Donau Saat, Limagrain, Marton Genetics, Probstdorfer, Saaten Union și Syngenta.

Totodată, la eveniment au participat și reprezentanți ai Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare Agricolă Fundulea și ai Stațiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Turda.

Portofoliu complet la Limagrain

”Portofoliul companiei noastre este complet, de la soiuri extratimpurii până la soiuri tardive, soiuri de grâu dur, soiuri de grâu pentru biscuiți, soiuri de grâu de forță pentru amelioratori în industria de panificație, soiuri săritoare care se pot semăna atât toamna cât și primăvara. Pe platforma DAFCOCHIM de la Seuca suntem prezenți cu patru soiuri de grâu dintre cele mai importante ale companiei Limagrain: Absalon, Alcantara, Airbus și Anapurna care în topul soiurilor de grâu cultivate în România se clasează pe locul 4. Soiul cu cel mai mare potențial de producție din portofoliul nostru este Alcantara. A ajuns în anul 2018 în Insula Mare a Brăilei la o producție de 12,4 tone la hectar. Este un soi intensiv, necesită mai multă atenție din punct de vedere tehnologic, al solului și al tratamentului. Pentru fermierii din centrul țării recomandăm toate aceste patru soiuri, în special soiul Absalon care aste foarte productiv. Dacă doresc calități la superlativ, le recomand soiul Airbus, dacă știu că au soluri foarte fertile și se bazează și pe o tehnologie la nivel ridicat și vor să facă producții la superlativ le recomand Alcantara și dacă știu că au soluri mai puțin bune, mai puțin fertile și nu au posibilitatea să facă tehnologii la nivel foarte ridicat le recomand Anapurna”,  a precizat Adelin Damian, product manager, Limagrain România.

Ligia VORO

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE