Home / Agricultura / Ziua Grâului 2020. Probstdorfer, paletă largă de soiuri la Seuca

Ziua Grâului 2020. Probstdorfer, paletă largă de soiuri la Seuca

Distribuie

Reprezentanți ai zece companii multinaționale din domeniul agrobusiness-ului și ai două institute de cercetare din România au participat marți, 16 iunie, la cea de-a cincea ediție a Zilei Grâului. Evenimentul a fost organizat în condiții speciale de distanțare socială impuse de starea de alertă din România de DAFCOCHIM AGRO și familia Kosa, la ferma Kodagro din localitatea mureșeană Seuca, comuna Gănești.

Au spus ”prezent” la Seuca reprezentanții următoarelor companii multinaționale: Caussade, Ciproma Sem, Donau Saat, Limagrain, Marton Genetics, Probstdorfer, Saaten Union și Syngenta.

Totodată, la eveniment au participat și reprezentanți ai Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare Agricolă Fundulea și ai Stațiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Turda.

Probstdorfer, paletă largă de soiuri la Seuca

Compania Probstdorfer este prezentă de 12 ani în România, cu activitate în general pe zona de ameliorare de soiuri de cereale păioase. Pe platforma agricolă de la Seuca, Probstdorfer este prezentă în acest an cu cinci soiuri – Adesso, Laurenzio, Maurizio, Maximillian și Mirastar.

“Suntem prezenți aici, la Seuca cu o paletă destul de vastă de soiuri care acoperă toată plaja, începând de la soiurile extratimpurii cum este soiul Maurizio și până la cel mai tardiv – soiul Maximillian. În general, soiurile Probstdorfer sunt caracterizate de o mare capacitate de înfrățire, au indici buni de panificație, vorbim aici de proteină care depășește, în cele mai multe cazuri, 14-14,5% și un conținut de gluten de peste 28-30%. De asemenea, soiurile noastre sunt caracterizate și de norma redusă de sămânță la semănat, cuprinsă între 150-180 de kilograme/ hectar, noi recomandăm în general să mergem cu densități de 300 de boabe germinabile/ metru pătrat. Soiurile noastre sunt soiuri adaptate în România, am produs în ultimii ani, în România, peste 10 soiuri de grâu, avem aici soiurile Maximillian, Mirastar și Maurizio care au fost înregistrate în România acum 4 ani, sunt soiuri foarte bune, care sunt adaptate la toate condițiile de mediu din România. Maximillian este un soi foarte tardiv, merge mai bine în zonele unde este înregistrat un volum de precipitații mai ridicat. Sperăm ca anul acesta, în condițiile în care au căzut mai târziu precipitațiile, începând cu luna mai și acum în luna iunie, să valorifice foarte bine zona aceasta a Târnavelor din județul Mureș”, a expus Marius Becherițu, Manager Zonal Marketing Probstdorfer.

Ligia VORO

Alex TOTH

 

 

De asemenea, verificati

Pagube tot mai mari și dese cauzate de urși în județul Mureș

Distribuie S-au înmulțit vertiginos pagubele produse de urși în anumite zone ale județului Mureș, cei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.