Home / Slider / Cod portocaliu de furtuni în Mureș!

Cod portocaliu de furtuni în Mureș!

Distribuie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare Cod portocaliu de furtuni, valabilă până marţi dimineaţa în mai mult de jumătate din ţară, precum şi o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică în 14 judeţe.
Conform prognozei, în intervalul 22 iunie, ora 10.00 – 23 iunie, ora 10.00, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, în Moldova şi în zona montană a Olteniei şi Munteniei, vor fi perioade cu averse torenţiale şi se vor acumula cantităţi de apă de peste 40 l/mp şi pe arii restrânse 50 – 80 l/mp. De asemenea, se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice şi grindină.
Totodată, până marţi, la ora 10.00, va fi în vigoare o atenţionare Cod galben de vreme, iar în Dobrogea, Muntenia şi local în Oltenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 l/mp şi, pe arii restrânse, 40 – 50 l/mp.
În acelaşi timp, în intervalul 23 iunie, ora 10.00 – 25 iunie, ora 10.00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în întreaga ţară pe fondul actualizării Codului galben de vreme rea.
Astfel, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25 – 30 l/mp şi, izolat, 40 – 60 l/mp, îndeosebi în nord, centru, nord-est şi în zonele de munte.
ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza avertizările emise luni.

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Hochei: Victorie în ultima deplasare din sezon

Distribuie Echipa de hochei U15 din cadrul CSM Târgu Mureș s-a impus în ultimul meci …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.