Home / Slider / 28.729 de mureșeni beneficiază de pachete cu produse de igienă în cadrul POAD 2020, tranșa a II-a

28.729 de mureșeni beneficiază de pachete cu produse de igienă în cadrul POAD 2020, tranșa a II-a

Distribuie

Cele 28.729 de pachete cu produse de igienă, de care beneficiază persoanele defavorizate din toate cele 102 localități ale județului Mureș, în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2020, tranșa a II-a, au fost livrate către centrele de distribuire din județ în perioada 15-18 iunie 2020.

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a emis Ordinul nr. 217 din 19 iunie 2020 prin care se stabilește calendarul de distribuire a produselor de igienă furnizate în cadrul POAD pentru perioada 22 iunie – 26 iulie 2020 (pentru listele inițiale) și perioada 27 iulie – 7 august 2020 (pentru liste suplimentare).

Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, în calitate de organizație parteneră,  coordonează punerea în aplicare la nivelul județului Mureș a dispozițiilor OUG nr. 84 din 21 mai 2020 privind  stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD.

De asemenea, au fost emise ordine ale prefectului pentru stabilirea măsurilor necesare în vederea distribuirii produselor de igienă. A fost constituit Grupul de lucru pentru derularea Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate la nivelul judeţului Mureş, s-au stabilit centre de distribuire a produselor de igienă la nivelul unităților administrativ teritoriale și au fost nominalizate persoanele care vor asigura distribuirea pachetelor la nivel local.

Categoriile de persoane care beneficiază de produse de igienă, acordate în cadrul POAD, şi care au calitatea de beneficiari finali sunt:

  • familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
  • familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
  • persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, definite conform ordonanţei de urgenţă, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale – numai în cazul în care există stocuri de alimente şi produse de igienă, după epuizarea distribuirii către categoriile prevăzute la primele două puncte de mai sus.

Conținutul unui pachet cu produse de igienă este următorul:

       Periuță de dinți 5 bucăți

       Pastă de dinți 300 ml

       Săpun lichid 500 ml

       Șampon copii 800 ml

       Șampon adulți 500 ml

       Detergent de rufe 2700 grame.

Ministerul Fondurilor Europene derulează la nivel național Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD aprobat prin Decizia Comisiei Europene C(2014) 9102 din 28.11.2014 de aprobare a programului operațional de asistență alimentară și materială de bază în vederea acordării de sprijin prin Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane din România.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.