Home / Politic / Florin Buicu dixit: ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre!”

Florin Buicu dixit: ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre!”

Distribuie

Deputatul mureșean Florin Buicu (PSD), președintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, a susținut marți, 23 iunie, un discurs în cadrul dezbaterii moțiunii simple inițiată de 93 de deputați, intitulată ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre!”.

Redăm, în rândurile de mai jos, discursul susținut de președintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților:

”Suntem astăzi înaintea votului politic pe o moțiune simplă împotriva ministrului sănătății, domnul dr. Nelu Tătaru. ​Nu este un vot împotriva doctorului Nelu Tătaru. NU! PSD nu votează împotriva doctorilor. NU ”Doctorii” sunt de vină. NU personalul medical este de vină. Așa cum încearcă PNL și alții să inducă acest mesaj subliminal. ​Au încercat să spună că PeeSeeDee e de vină! ​Au încercat să spună că Dr. Cercel, Dr. Arafat, Dr. Rafila, Dr. Imbri, Dr. Pistol sunt de vină. Acum încearcă să spună că ”Doctorii” sunt de vină. Și acest lucru trebuie să înceteze. Acum. Decizia privind instaurarea stării de urgență, stării de alertă, decizia privind ”relaxările” sunt decizii politice. NU ”Doctorii” au propus ”relaxarea” păcănelelor! Decizia a aparținut premierului Orban! În paralel, accesul în biserici, cu respectarea distanțării sociale sau în spitale pentru tratamentul bolnavilor cronici încă nu le-ați relaxat sau le-ați ”relaxat” doar când opinia publică, românii, PSD, v-au cerut-o!!!!!!

Domnule Ministru, Germania, ca țară ”exemplu” a stabilit 5 puncte în strategia de luptă anti COVID: 1. testarea rapidă, 2. comunicare transparentă, 3. pregătirea sistemului de sănătate, 4. infrastructură informatică, 5. telemedicina. Cancelarul German a ieșit în fața nemților și a spus că de la cel de al doilea război mondial, Germania nu s-a confruntat cu o asemenea problemă. În România, președintele a spus că nu este altceva decât o gripă dar a instituit decret de stare de urgență. Premierul României ne ține în stare de ”alert” până la apariția vaccinului, dar bea și fumează în grup organizat în clădirea guvernului, fără mască și fără ”distanțare socială”. Ați împărțit România în două: poporul român și PNL. ”Regulile” sunt doar pentru poporul român. ”Regulile” NU sunt pentru Rareș Bogdan sau pentru PNL.

Comunicare transparentă – NU este comunicare transparentă faptul că nu ne comunicați numărul de bolnavi, ci numai numărul de teste efectuate; NU este comunicare transparentă faptul că NU ați comunicat care sunt motivele pentru care ați relaxat păcănele, dar nu ați deschis spitalele; NU este comunicare transparentă faptul că ați relaxat, începând cu 15 iunie, 17 state din zona UE și SEE pe principiul că în aceste state se înregistrează un număr de 5 cazuri noi/1 milion de locuitori calculat ca o medie a ultimelor 14 zile DAR nu ne spuneți care este motivul pentru care state din Africa (39 țări), America (25 țări), Asia (22 țări), Oceania (7 țări) care au același indicator, unele dintre state având 0, nu apar în listă. Exemple de state: Australia, Noua Zeelandă, Thailanda, China, Republica Coreea, Vietnam, Cuba, Mauritus, care au valori ale indicatorului mult sub 5, nu sunt relaxate. NU este comunicare transparentă faptul că ați instaurat niște măsuri, care au început să fie aplicate de autoritățile locale și apoi ași retractat măsurile. Domnule Ministru, Sunteți în fața unui vot politic.

Doamnelor și domnilor parlamentari, un vot pentru moțiune aduce în discuție temele enumerate în moțiune: asigurarea materialelor de protecție pentru personalul medical începând cu instituirea stării de urgență, asigurarea stimulentului de risc pentru tot personalul din linia I de luptă împotrivă COVID și plata pe Legea nr.19/2020 pentru personalul din DSP, asigurarea testării rapide (rapide nu ca timp de execuție al probei), asigurarea serviciilor medicale pentru toți bolnavii cronici prin redeschiderea spitalelor, semnal de alarmă privind achizițiile/tunurile despre care nu are rost să mai spun -semnal de alarmă privind numirile controversate în consiliile de administrație și la conducerea spitalelor, semnal de alarmă privind ”piedicile” împotriva administrațiilor locale care s-au implicat în asigurarea condițiilor impuse și în testare și aici primăria capitalei și Primăriile de sector, dar și autoritățile locale au tras importante semnale de alarmă, semnal de alarmă privind modificări legislative făcute pentru a schimba oamenii (mă refer la schimbarea în pandemie a statului CNAS pentru a schimba președinții caselor județene de asigurări de sănătate), semnal de alarmă privind lipsa unor medicamente, mai ales cele ieftine, pentru afecțiuni cornice, semnal de alarmă privind lipsa investițiilor în sănătate pentru asigurarea circuitelor funcționale ale spitalelor sau asigurarea proiectelor începute (7 buncăre construite de autoritățile locale nu au primit echipamentele de radioterapie/ rețeaua de paturi de marii arși!!!), proiecte de investiții aprobate dar care nu au primit finanțare Domnule Ministru Dr. Nelu Tătaru.

Mesajul pe care Parlamentul îl dă azi este de fapt mesajul pe care îl dau românii, poporul român, prin toate semnalele de alarmă pe care le trag prin asociațiile de pacienți. Mesajul pe care îl dă azi Parlamentul este de fapt mesajul acestei moțiuni: în guvernarea Orban PNL, sănătatea nu este prioritate (așa cum spune Câțu); în guvernarea Orban PNL, sănătatea românilor a ajuns ”firmă de pompe funebre” dacă tot spitalele pot fi conduse de antreprenori PNL de pompe funebre. În rest, dorim multă sănătate tuturor românilor, multă responsabilitate, respectarea regulilor de igienă și de distanțare socială într-o Românie în care noi ne dorim ca sănătatea românilor să nu fie jucată la ”păcănele”.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

UPDATE: Mureș – Percheziții într-un dosar de ”abuz de încredere” la o firmă de transport rutier. Trei bărbați, reținuți!

Distribuie Polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.