Părintele Vasile Macarie a trecut la Domnul Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1937 Vizualizări

Părintele Vasile Macarie a trecut la Domnul

Luni, 22 iunie 2020, părintele Vasile Macarie a trecut la Domnul, urmând ca trupul neînsuflețit să fie depus în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Chețani, anunță www.reintregirea.ro. Slujba de înmormântare va fi oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, joi, 25 iunie, începând cu ora 12.00, în biserica parohială din localitate.
„Pomenește, Doamne, în Împărăția Ta pe slujitorul Tău, Vasile preotul, cel ce a iubit podoaba Casei Tale! Veșnica lui pomenire din neam în neam!”, a fost mesajul postat pe site-ul Arhiepiscopiei Alba Iuliei.
36 de ani petrecuți în parohia Chețani
Părintele Vasile Macarie s-a născut la data de 11 ianuarie 1953, în localitatea Totoi (comuna Sântimbru, județul Alba), fiind unul din cei doi fii ai părinților Ștefan și Maria. Școala primară a urmat-o în satul natal, urmând ca ciclul gimnazial să îl finalizeze la Sântimbru. Părăsește locurile natale pentru a se dedica studiilor teologice la Seminarul Ortodox din Cluj-Napoca.
În anul 1974, se căsătorește cu tânăra Anișoara Goga, Dumnezeu binecuvântându-i cu doi copii: Anca și Alin. Peste un an, la data de 3 septembrie 1975, este hirotonit preot pe seama parohiei Bord (protopopiatul Luduș) de către vrednicul de pomenire Episcopul Emilian al Alba Iuliei. În această parohie, slujește lui Hristos și credincioșilor încredințați spre păstorire vreme de opt ani, timp în care și-a pus toată priceperea și dăruirea pentru renovarea și înfrumusețarea bisericii și a casei parohiale, ducând la bun sfârșit ample lucrări de reabilitare.
În anul 1980, absolvă studiile universitare ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu, cu teza de licență „Probleme canonice privind organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza”, avându-l ca îndrumător pe părintele profesor Ioan Floca. Începând cu anul 1983, Dumnezeu a rânduit ca părintele Vasile să păstorească frumoasa comunitate a dreptslăvitorilor creștini din localitatea Chețani (județul Mureș) cu multă înțelepciune și jertfelnicie până la pensionarea sa, în anul 2019.
„În decursul celor 36 de ani petrecuți în parohia Chețani, părintele Vasile Macarie a desfășurat o deosebită activitate pastoral-misionară și administrativ-gospodărească: a demarat ample lucrări de reabilitare a interiorului și exteriorului bisericii, împodobind-o cu o nouă pictură, cu un nou acoperiș (locaș de cult resfințit în anul 2003) și a ridicat o nouă casă parohială. Pentru întreaga activitate administrativ-pastorală desfășurată în aceste parohii, în anul 2011 a primit rangul de iconom-stavrofor. Părintele Vasile Macarie reprezintă un chip luminos care poate inspira orice slujitor al lui Hristos în purtarea unei ținute demne, în iubirea de Dumnezeu și în lucrarea faptelor bune, iar viața sa pusă în slujba Bisericii lui Hristos constituie un exemplu al vieții creștine adevărate care cultivă credinţa vie şi iubirea jertfelnică”, se arată în prezentarea făcută de www.reintregirea.ro.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE