Interviuri cu șefii de promoție din Mureș. Maier Roland: ,,Cheia succesului e munca, ambiția şi seriozitatea” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 419 Vizualizări

Interviuri cu șefii de promoție din Mureș. Maier Roland: ,,Cheia succesului e munca, ambiția şi seriozitatea”

La nivelul județului Mureș, 34 de absolvenți ai clasei a XII-a au obținut titlul de șefi de promoție. În interviul următor, vă propunem să faceți cunoștință cu Maier Roland, absolvent cu media 9,76 al Liceului Tehnologic ”Sfântul Gheorghe” din Sângeorgiu de Pădure, în cadrul profilului Turism și Alimentație, tehnician în gastronomie, secția limba maghiară.

Reporter: Cum te-ai prezenta în câteva rânduri?

Maier Roland: Sunt un tânăr de 19 ani şi am absolvit Liceul Tehnologic ”Sfântul Gheorghe” din Sângeorgiu de Pădure la profilul Turism şi Alimentație în limba maghiară. Consider că sunt un om simplu, cu abilități normale, dar cu o ambiție ieşită din comun.

Rep.: De ce ai ales să studiezi profilul respectiv?

M.R.: În clasa a VIII-a, înainte de înscrierea la liceu, am hotărât să merg la un profil unde pot să învăț o meserie şi în acelaşi timp să absolv clasa a XII-a, să iau bacalaureatul. Turismul mi-a plăcut întotdeauna, cred că este un domeniu de succes în care oamenii pot avea un viitor, la fel şi în gastronomie.

Rep.: Care crezi că este cheia succesului școlar?

M.R.: Cheia succesului e munca, ambiția şi seriozitatea. Dacă vrei să reuşeşti, atunci în fiecare zi trebuie să faci ceva ca să atingi obiectivul propus.

Rep.:  Cum ai reușit să găsești echilibrul dintre școală și viața extrașcolară?

M.R.: Sincer, nu a fost simplu. Ştim foarte bine sistemul educațional din România, programa şi ce se cere de la un elev zi de zi. Mai ales dacă eşti cunoscut ca ”tocilarul clasei”. Pentru mine, weekend-urile erau cele mai relaxante, atunci ne mai întâlneam cu prietenii, vorbeam cu ei mai mult sau făceam programe.

Rep.: Ce sfat le-ai da următoarelor generații de elevi care vor studia în cadrul clasei a XII-a?

M.R.: Sfatul meu pentru viitorii elevi de clasa a XII-a este să se bucure cu adevărat de perioada aceasta, care cu siguranță va rămâne în sufletul lor pentru toată viața. Dacă au un obiectiv, vor ceva cu adevărat, clasa a XII-a este perioada perfectă să le arate tuturor ceea ce pot. Şi nu în ultimul rând, să se pregătească din timp pentru examenele de bacalaureat.

Rep.: Ce implică planurile tale de viitor?

M.R.: Nu am un plan pe termen lung încă, nu ştiu dacă merg la o facultate în acest an. Chiar în aceste zile susțin examenele de bacalaureat. Aştept să văd ce note voi lua şi atunci iau o decizie cât mai bună pentru viitorul meu.

Rep.: Ai învățat pentru nota în sine sau strict pentru dezvoltarea ta personală?

M.R.: Depinde de materie. De exemplu la geografie, economie, biologie sau la istorie învățam pentru că mi se păreau foarte utile şi interesante acele informații, aveam o plăcere să studiez acele lecții. Şi sunt celelalte materii la care învățam pentru că nu aveam încotro, învățam strict pentru notă şi pentru rezultate cât mai bune la Bac.

Rep.: Ce implică procesul de a ajunge la o notă ca a ta?

M.R.: Implică multă muncă, rezistență atât psihică cât şi fizică, voință şi până la urmă foarte mult timp. Sunt sigur că următoarele generații care vor urma vor depăşi rezultatele noastre şi vor reprezenta cu brio în continuare imaginea liceului din Sângeorgiu de Pădure.

Rep.: Care este cel mai important principiu care te-a consolidat în procesul de a ajunge la această performanță școlară?

M.R.: Întotdeauna doream să am rezultate în viață. Nu conta în ce domeniu: şcoală sau viață personală. Doream să învăț, să evoluez, să devin un om mai bun, mai matur. Prin această performanță şcolară simt că am făcut primul pas.

A consemnat Bianca SĂLĂGEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE