Home / Administratie / ”Via Transilvanica”, traseu de 150 de kilometri în Mureș

”Via Transilvanica”, traseu de 150 de kilometri în Mureș

Distribuie

Aleșii județeni au aprobat joi, 25 iunie, în cadrul unei ședințe ordinare de lucru, participarea Consiliului Județean Mureș la realizarea proiectului ”Via Transilvanica” (”Calea Transilvaniei”) realizat de Asociația Tăsuleasa Social, precum și înființarea traseului tematic “Via Transilvanica” pe raza județului Mureș, care va trece prin localitățile Brâncovenești, Ideciu de Jos, Solovăstru, Gurghiu, Hodac, Ibănești, Chiheru de Jos, Eremitu, Sovata, Vânători, Saschiz, Apold, Albești, Sighișoara și Daneș, parte a traseului care se va înființa la nivel național.

Proiect benefic pentru dezvoltarea turismului

Hotărârea adoptată mai prevede că Județul Mureș va sprijini realizarea proiectului, va promova și va contribui la sustenabilitatea pe termen lung a acestuia, iar traseul parcurs pe raza județului Mureș va fi cuprins în Planul de Dezvoltare a Județului.

”Via Transilvanica” va promova natura, istoria și multiculturalitatea zonelor aparținând celor zece județe pe care le străbate – Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava – va avea aproximativ 1.000 de kilometri, și va lega Transilvania de Dunăre în zona Drobeta Turnu Severin și cu Bucovina, respectiv Mănăstirea Putna. Până acum au fost realizați 400 de kilometri, urmând ca în perioada următoare să mai fie dați în folosință alți 240 de kilometri în județele Mureș și Harghita. Implementarea acestui proiect va duce la valorificarea potențialului turistic și cultural al județelor pe care le traversează și va atrage implicit și dezvoltarea economică a comunităților adiacente drumului”, a precizat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Traseu parcurs pe jos, călare sau cu bicicleta

O contribuție importantă în realizarea parteneriatului a avut-o și Ovidiu Dancu, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș.

”În urmă cu doi ani, semnam la Alba Iulia, în numele Consiliului Județean Mureș, memorandumul de colaborare pentru realizarea acestui proiect. Obiectivul principal al proiectului constă în construirea a 950 de kilometri de drum turistic astfel încât să poată fi parcurs prin drumeție, călare sau cu bicicleta. Acesta străbate zece județe ale României – Mehedinți, Caraș Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița Năsăud, Suceava – și va lega Transilvania cu Dunărea – Podul lui Apolodor din Damasc – și cu Bucovina – mănăstirea Putna – promovând natura, istoria și multiculturalitatea zonelor prin care trece”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Ovidiu Dancu.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.