Home / Invatamant / Grădiniță și creșă, în curând, într-un cartier din Târgu Mureș!

Grădiniță și creșă, în curând, într-un cartier din Târgu Mureș!

Primăria municipiului Târgu Mureș implementează proiectul “Amenajare grădiniță și creșă în cartierul Belvedere”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Proiectul vine şi sprijină educaţia timpurie, precum şi participarea părinţilor pe piaţa forţei de muncă. Perioada de implementare a proiectului este de 70 de luni.

”Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea calității infrastructurii educaționale pentru învățământul antepreșcolar și cel preșcolar din municipiul Târgu Mureș, astfel încât copiii să beneficieze de o educație de calitate, într-o locație care să corespundă nevoilor acestora. Prin prezentul proiect se propune realizarea unor lucrări de construcție și echipare a infrastructurii educaționale aferente unei noi creșe și respectiv grădinițe în Cartierul Belvedere, în vederea realizării condițiilor optime pentru derularea activităților didactice contribuind la creșterea gradului de participare la procesul educațional. Ca şi obiectiv specific al proiectului reţinem, între altele, creșterea calității și atractivității procesului educațional  în Municipiul Târgu Mureș până în anul 2023, prin crearea unui spațiu exterior necesar dezvoltării armonioase a copiilor antepreșcolari și preșcolari, compus din spații verzi, curți interioare, locuri de joacă pentru copii dotate cu mobilier corespunzător, trotuare/ alei etc.”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, Serviciul relaţii interne şi internaţionale din cadrul Primăriei municipiului Târgu Mureş.

Potrivit aceleiași surse, valoarea totală a proiectului este de 16.267.347 de lei, din care 5.374.330 de lei valoarea totală eligibilă

5.374.330 de lei valoare totală contribuție publică, 4.568.180 de lei valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR, 698.662 de lei valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național, 107.486 de lei valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului și 10.893.017 de lei valoarea neeligibilă, inclusiv TVA.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Un nou supermarket Darina, modern, dotat și cu linie de mâncăruri calde

Compania mureșeană Darina a deschis în Sâncraiu de Mureș un magazin alimentar modern, pe o …