Home / Slider / Poliția Mureș, replică la articolul „Șofer mureșean abuzat de o patrulă de poliție pentru o depășire fictivă”

Poliția Mureș, replică la articolul „Șofer mureșean abuzat de o patrulă de poliție pentru o depășire fictivă”

În cursul zilei de luni, 29 iunie, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș a remis un drept la replică la articolul „Șofer mureșean abuzat de o patrulă de poliție pentru o depășire fictivă”, publicat duminică, 28 iunie, pe pagina web www.zi-de-zi.ro.

Redăm, în rândurile de mai jos, conținutul integral al dreptului la replică:

”Urmare a apariției în spațiul public al articolului „Șofer mureșean abuzat de o patrulă de poliție pentru o depășire fictivă” publicat în data de 28.06.2020, de către cotidianul „Zi de Zi”, pentru corecta informare a opiniei publice, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş este împuternicit să comunice următoarele:        

La data de 28 iunie a.c., în jurul orei 01.00, pe raza localităţii Sâncraiu de Mureș, pe DJ 152A, un tânăr, de 27 de ani, din sat Nazna, în timp ce conducea un autoturism, la intersecția cu strada Luminișului din comuna Sâncraiu de Mureș, ar fi efectuat manevra de depășire neregulamentară a unui alt autoturism, care circula pe aceeași direcție cu acesta, încălcând prin manevra efectuată marcajul axial longitudinal care desparte sensurile de mers. Tânărul în cauză a fost sancționat în conformitate cu prevederile legale, de către un polițist rutier, de la Biroul Rutier – Poliția municipiului Târgu Mureș, în timp ce desfășura activități în cadrul unei acțiuni organizate pe linia prevenirii accidentelor rutiere.

Atragem atenția asupra faptului că H.G. nr. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice la art. 120, alin. 1, lit. i, prevede următoarele: se interzice depășirea autovehiculelor când pentru efectuarea manevrei se încalcă marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, iar autovehiculul circulă chiar și parțial, pe sensul opus, ori se încalcă marcajul care delimitează spațiul de interzicere.

Totodată, vă aducem la cunoștință că în conformitate cu prevederile art. 118, alin 1, din  Ordonanța de urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii se poate depune plângere în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.

În cazul depunerii unei eventuale contestații, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș va transmite instanței de judecată întreg materialul probator, aceasta fiind singura instituție care se poate pronunța cu privire la temeinicia sau netemeinicia măsurii aplicate de agentul constatator.

Precizăm faptul că polițiștii rutieri acționează în permanență pentru prevenirea accidentelor de circulație, precum și pentru combaterea faptelor contravenționale și penale din domeniul rutier, în vederea asigurării unui climat de siguranță pe drumurile publice.

În speranţa că poziţia noastră va fi interpretată în spiritul aplicării legii, ne exprimăm încrederea într-o bună colaborare şi pe viitor, în vederea reflectării corecte a oricărei situaţii de interes public.”

Articolul „Șofer mureșean abuzat de o patrulă de poliție pentru o depășire fictivă” poate fi accesat la următoarea adresă web:

https://www.zi-de-zi.ro/2020/06/28/video-sofer-muresean-abuzat-de-o-patrula-de-politie-pentru-o-depasire-fictiva/?fbclid=IwAR3g0wGjhDTPfGJUdV3cRschtCpBtMlKoKwGPDZPeXG3Gy7QOJXVUaJvDLE

Alex TOTH

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Un nou supermarket Darina, modern, dotat și cu linie de mâncăruri calde

Compania mureșeană Darina a deschis în Sâncraiu de Mureș un magazin alimentar modern, pe o …