Home / Invatamant / Bacalaureat 2020 în Mureș: rata de promovare, sub 60%

Bacalaureat 2020 în Mureș: rata de promovare, sub 60%

În județul Mureș, rata de promovare, înainte de contestații, înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie – iulie 2020, este de 59,75%, a anunțat marți, 30 iunie, prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

Potrivit sursei citate, în sesiunea iunie – iulie 2020 au promovat 2.391 de candidați, dintr-un total de 4.002 de candidați prezenți. ”Dintre aceștia, 2.169 de candidați sunt din promoția curentă, iar 222 de candidați sunt din promoțiile anterioare. Precizăm că 186 de candidați au absentat, iar 4 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat”, se arată în comunicat.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mureș a mai precizat că 4 candidați au obținut media 10, 41 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română, 37 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă, 126 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului și 131 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării, precum și că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6.

Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate marți, 30 iunie, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

În conformitate cu prevederile articolului 5 și ale articolului 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16.00 – 20.00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8.00 – 12.00, iar rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Interviuri cu șefii de promoție din Mureș. Csősz Andrea-Gabriella: ,,Perseverența reprezintă cheia succesului”

Csősz Andrea-Gabriella este absolventă a clasei a VIII-a D din cadrul Școlii Gimnaziale ”Dr. Bernády …