Home / Invatamant / Interviuri cu șefii de promoție din Mureș. Alexia Maria Fodor: ,,Munciți pentru ceea ce vă doriți!”

Interviuri cu șefii de promoție din Mureș. Alexia Maria Fodor: ,,Munciți pentru ceea ce vă doriți!”

Distribuie

La nivelul județului Mureș, 34 de absolvenți ai clasei a XII-a au obținut titlul de șefi de promoție. În interviul următor, vă propunem să faceți cunoștință cu Alexia Maria Fodor, absolventă cu media de 9,93 a Liceului Teoretic ,,Andrei Bârseanu” din Târnăveni, în cadrul profilului Științe ale naturii intensiv engleză, secția limba română.

Reporter: Cum te-ai prezenta în câteva rânduri?

Alexia Maria Fodor: Mă consider o persoană sociabilă, deschisă și dispusă mereu să învăț lucruri noi. Nu am rețineri în a-mi exprima opinia și sunt foarte ambițioasă și hotărâtă în ceea ce privește viitorul meu.

Rep.: De ce ai ales profilul respectiv?

A.M.F.: Am ales profilul Științe ale naturii deoarece acesta era cel mai potrivit pentru domeniul în care doresc să ajung, iar materiile pe care s-au pus accent m-au ajutat mult în dezvoltarea memoriei și a propriilor abilități.

Rep.: Care crezi că este cheia succesului școlar?

A.M.F.: Consecvența și disciplina. A rămâne consecvent este foarte important. Nu cred mereu în motivație, de aceea consider că a fi disciplinat te va ajuta mai mult în a avea succes. E important să rămâi constant și îți dorești mai mult de la tine, ca să evoluezi.

Rep.: Cum ai reușit să găsești echilibrul dintre școală și viața extrașcolară?

A.M.F.: Am fost mereu adepta planurilor zilei sau structurării timpului. E important să ai timp pentru tine însuți și ceea ce îți place, iar a ține contactul cu prietenii si familia te va ajuta mult în a nu te pierde în prea multă muncă și studiat.

Rep.: Ce sfat le-ai da următoarelor generații de elevi care vor studia în cadrul clasei a XII-a?

A.M.F.: Găsiți un domeniu care cu adevărat vă place, indiferent de părerile celorlalți. A alege un domeniu care vă pasionează și vă intrigă e decisiv pentru a fi fericiți și mulțumiți pe viitor. Să munciți pentru ceea ce vă doriți, și să nu vă lăsați copleșiți de emoția examenelor.

Rep.: Ce implică planurile tale de viitor?

A.M.F.: Pe viitor, aș vrea să studiez medicina și să călătoresc cât mai mult, pentru a descoperi lumea și totodată pe mine însămi.

Rep.: Ai învățat pentru nota în sine sau strict pentru dezvoltarea ta personală?

A.M.F.: Am învățat adesea pentru mine, indiferent de nota obținută. O notă bună reprezenta o realizare, dar nu era și scopul suprem.

Rep.: Ce implică procesul de a ajunge la o notă ca și a ta?

A.M.F.: Multă muncă și determinare. Am fost determinată să am rezultate bune, și au existat anumite sacrificii pe care le-am făcut pentru a obține notele dorite. Am găsit un echilibru între viața personală și cea de licean și acest lucru a făcut învățatul mult mai ușor și plăcut.

Rep.: Care este cel mai important principiu care te-a consolidat în procesul de a ajunge la această performanță școlară?

A.M.F.: Disciplina și dorința de a evolua mereu ca persoană. Am muncit mult pentru tot ce am obținut, și am găsit mereu un factor care mă făcea să continui.

A consemnat Bianca SĂLĂGEAN

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTOREPORTAJ: ”Gala Aniversară Zi de Zi 20 de ani” în peste 250 de imagini

Distribuie Cotidianul mureșean Zi de Zi și-a sărbătorit cele două decenii de activitate în cadrul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.