Home / Business / Nicola Suciu, început promițător în arta machiajului

Nicola Suciu, început promițător în arta machiajului

Distribuie

Cotidianul Zi de Zi vă propun să o cunoașteți pe Nicola Suciu, o tânără din Târgu Mureș care își explorează pasiunea pentru machiaj și care a fost de acord să ne dezvăluie detalii despre experiența sa din industria frumuseții.

Reporter: Cum te-ai descrie în câteva rânduri?

Nicola Suciu: Mereu când îmi este adresată o întrebare de acest gen, am nevoie de timp de gândire pentru că mi se pare că sunt într-o perioadă în care încă mă descopăr, de multe ori personalitatea mea și felul de a fi alternează. Cu toate acestea, cuvintele care m-ar descrie cel mai bine sunt libertatea și optimismul. Îmi place să simt că trăiesc, să încerc și să descopăr lucruri noi.

Rep.: Când ai descoperit că ai o pasiune pentru make-up?

N.S.: Totul a început în școala generală când, ca oricare altă fată, am descoperit machiajul și ce schimbări poate aduce atât în aspectul fizic, dar și în încrederea de sine. Totuși, pasiunea mea pentru machiaj am dezvoltat-o mai mult pe la începutul liceului când încercam să recreez anumite look-uri găsite pe internet.

Rep.: Ce cursuri ai urmat?

N.S.: Am urmat un curs de inițiere la salonul ,,l’Atelier de Laura Popovici” în cadrul căreia cu ajutorul trainer-ului Carina Mike, un make-up artist deosebit, mi-am dezvoltat vizibil, într-un timp foarte scurt, abilitățile.

Rep.: Unde te vezi peste șapte ani?

N.S.: Peste șapte ani mă văd fericită și de succes, indiferent de ce voi alege să fac în viață.

Rep.: Ce sfaturi ai pentru persoanele care vor să înceapă să profeseze în domeniul pe care îl practici?

N.S.: Tot ceea ce pot spune este că nimeni nu se naște învățat și că exersarea este cheia.

Rep.: Din perspectiva ta consideri că doar machiajele de la firme mari și cu un preț mai ridicat sunt bune?

N.S.: Nu, chiar susțin ideea ca poți să faci un machiaj frumos cu produse accesibile atâta timp cât experimentezi si le găsești pe cele mai bune. În același timp, îmi place și să îmi achiziționez produse de la brand-urile mai mari pentru că, într-adevăr, au o calitate mai ridicată, însă dacă nu profesezi în domeniu, consider că nu este necesar să cheltuiești foarte mult pe ele.

Rep.: Care crezi că este cheia succesului în ceea ce faci?

N.S.: Cum spuneam și înainte, exersarea este cheia succesului, însă ,,problema” în acest domeniu este faptul că există extrem de mulți make-up artiști și toți sunt talentați. Părerea mea este că dacă vrei să atingi apogeul trebuie să ai ceva aparte și recognoscibil față de restul.

Rep.: Vrei să păstrezi machiajul ca un hobby sau vrei să fie o profesie?

N.S.: În mare parte da, sunt aproape sigură ca vreau să continui în acest domeniu. Mă încântă foarte tare ideea de a face ceea ce îmi place pentru tot restul vieții.

Rep.: Cine te inspiră?

N.S.: O persoana care mă inspiră este Anastasia Soare. În industria frumuseții este cunoscută precum ,,regina sprâncenelor”. Ea s-a mutat din România în America, s-a angajat ca estetician într-un salon mic din Beverly Hills, ajungând în prezent să fie cea mai bogată româncă.

A consemnat Marco RICCARDI


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.