Când știi că ai nevoie de un aparat dentar? Diverse
  • I.A.
  • 0 comentarii
  • 98 Vizualizări

Când știi că ai nevoie de un aparat dentar?

Deși multe persoane cred că un aparat dentar poate fi purtat doar în cazul copiilor sau al tinerilor, există și adulți care sunt nevoiți să apeleze la un astfel de tratament ortodontic pentru a-și îmbunătăți vizibil dantura și a se bucura de un zâmbet perfect.

 

Dacă și tu crezi că ai avea nevoie de un aparat dentar, însă nu ai fost încă la un control de specialitate în vederea stabilirii tratamentului, iată care sunt cele mai comune situații în care se recomandă purtarea unui astfel de dispozitiv.

 

Dacă ai dinții strâmbi, înclinați sau suprapuși

În cazul în care dinții tăi ți se par strâmbi, suprapuși sau mai înclinați, un aparat dentar poate corecta poziționarea lor și, pe deasupra, poate rezolva situația în care dinții sunt poziționați prea în afară. Acest lucru se întâmplă chiar și la vârsta adultă, chiar dacă, poate, în copilărie aveai o dantură perfectă.

 

Dacă ai dinții mult prea înghesuiți

O altă situație foarte întâlnită în cadrul pacienților care apelează la specialiștii în ortodonție este înghesuirea dinților. Cum îți dai seama că ai dinții foarte înghesuiți? Folosește ața dentară, iar dacă aceasta nu încape sau trece foarte greu prin anumite spații interdentare înseamnă că este momentul să apelezi la un astfel de tratament.

 

Dacă dinții sunt prea depărtați

La fel ca în cazul dinților înghesuiți, un aparat dentar poate rezolva și problema distanțării acestora. Pe lângă aspectul inestetic, dinții prea depărtați duc la o mușcătură defectuoasă, care poate provoca disconfort în timp. Soluția este tot în mâinile medicului ortodont, așadar trebuie să apelezi cu încredere la serviciile unei clinici stomatologice profesioniste, pentru a fi sigur că ai scăpat de această neplăcere pentru tot restul vieții.

 

Dacă te confrunți cu dureri în zona maxilarului

Durerile care apar în zona maxilarului și senzația de disconfort sunt motive serioase care ar trebui să te trimită la un consult de specialitate. Acestea sunt cauzate de alinierea deficitară a danturii, prin urmare este foarte important să tratezi încă din timp și cu responsabilitate această problemă. Presiunea va putea fi înlăturată doar cu ajutorul unui aparat care va îndrepta dinții și te va ajuta să ai o dantură mai sănătoasă.

 

Dacă poziția greșită a dinților afectează vorbirea

Pe lângă aspectul inestetic, de multe ori, poziția greșită a dinților poate duce la defecte de vorbire sau de pronunție a anumitor cuvinte pe care nici măcar un logoped nu le-ar mai putea rezolva. Tocmai de aceea, este foarte important să apelezi la un specialist care îți va recomanda purtarea unui aparat dentar pentru a corecta malpozițiile.

 

Cele mai multe persoane care trec pragul unui cabinet stomatologic în vederea acestui tratament ortodontic se confruntă cu un sâsâit cauzat de spații interdentare mari și de mușcătura anormală. Nu în ultimul rând, spațiile interdentare de dimensiuni mari pot cauza respirație urât mirositoare, din cauza depunerilor resturilor alimentare.

 

Așadar, acestea sunt cele mai întâlnite situații în care pacienții vin în cadrul clinicii Dental Excellence pentru a fi consultați de specialiștii în ortodonție și a beneficia de cel mai bun tratament care există în prezent. Dacă și tu te regăsești într-o situație similară, contactează un medic stomatolog și te vei bucura de un zâmbet perfect și sănătos!

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE