Eveniment caritabil pentru orga bisericii evanghelice din Ideciu De Jos Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 209 Vizualizări

Eveniment caritabil pentru orga bisericii evanghelice din Ideciu De Jos

Înainte de a intra în Ideciu de Jos, localitate aflată în imediata apropiere a municipiului Reghin,  poți observa din depărtare turnul bisericii evanghelice din sat. Construită pe vremea sașilor ea adăpostea, la fel ca toate bisericile evangelice, o orgă, astfel încât slujbele și evenimentele importante din viața enoriașilor erau acompaniate de sunetul minunatului instrument.
Povestea acestei orgi merge până în secolul al VII lea, când Johannes West a construit instrumentul pentru biserica spitalului din Sighișoara. În sec. al IX lea comunitatea din Ideci cumpără instrumentul pentru biserica lor, iar Binder (tatăl și fiul) se ocupă de demontarea și montarea acesteia. În anul 1945 este distrusă și ulterior piese importante sunt furate. Tot un Binder, Hermann Binder, maestru în restaurarea acestor instrumente o descoperă în 1975 și își propune ca să o readucă la viață.

Licitație online

Pentru restaurarea instrumentului, oameni inimoși au început să strângă rândurile, prin tot felul de acțiuni caritabile menite să contribuie la strângerea de  fonduri pentru  restaurarea orgii. Printre acestea se numără și o licitație online organizată de Anabela Holircă, care a debutat joi, 2 iulie ora 15 și se va termina joi, 9 iulie, ora 18.„Comunitatea evanghelică este una mică, dar dornică să contribuie la restaurarea acestui instrument prețios. Pasiunea și dăruirea maestrului ne-a convins că împreună putem să facem parte din povestea orgii din biserica noastră.Costurile pentru restaurarea instrumentului ajung la suma de 30000 lei, o sumă mare pentru comunitatea ce numără sub 40 de suflete. În toamnă s-a organizat un Brunch muzical în scop caritabil pentru a susține financiar restaurarea orgii, iar acum, prin acest eveniment online ne dorim să mai punem puțin câte puțin la acoperirea cheltuielilor de restaurare. Mai avem nevoie de 10000lei!. Așa că, vă provocăm să vă implicați, să faceti parte din poveste, prin licitarea unui obiect/ voucher, până săptămâna viitoare. La încheierea licitației, câștigă cel ce a oferit suma cea mai mare, iar pentru că situația actuală ne îndeamnă la prudență, vă vom transmite contul bancar unde se poate face depunerea banilor, cu specificarea „donație orgă”, iar obiectul licitat/voucherul va ajunge în siguranță la dvs”, a precizat Anabela Holircă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE