O firmă de servicii funerare din sectorul 6 vă ajută să recuperați ultima pensie a celui decedat Diverse
  • I.A.
  • 0 comentarii
  • 131 Vizualizări

O firmă de servicii funerare din sectorul 6 vă ajută să recuperați ultima pensie a celui decedat

În momentul în care un membru al familiei sau o persoană apropiată dumneavoastră trece în neființă, cel mai probabil nu aveți nici timpul și mai ales dispoziția de a vă ocupa de toate aspectele birocratice. Totuși, pe lângă gestionarea emoțiilor și stabilirea tuturor detaliilor legate de înmormântarea propriu-zisă, mai sunt câteva lucruri de rezolvat, care țin de partea administrativă. În acest sens, o firmă de servicii funerare din sectorul 6 vă poate ajuta să obțineți documentația preliminară necesară înhumării, ajutorul de deces, dar și plata pensiei neîncasate a pensionarului trecut în neființă.

 

Care sunt actele necesare plății pensiei?

 

Conform Legii 19/2000, articolul 97, pensia neîncasată de pensionar, aferentă ultimei luni de viață a acestuia, va fi plătită integral, indiferent că decesul s-a produs pe 1 ale lunii sau pe 30-31. Aceasta se cuvine soțului/soției supraviețuitoare, copiilor, părinților sau, dacă niciunul dintre aceștia nu există, altor moștenitori, însă numai în situația în care pensia nu a fost deja încasată de pensionar, în ultimele zile sau săptămâni de viață. Iată, în continuare, care sunt actele necesare pentru această operațiune, conform casei de servicii funerare din sectorul 6 Casa Bucur, al cărei site poate fi consultat la adresa funerarii-bucuresti.ro:

 

  • Cerere tip;
  • Certificatul de deces (atât în original, cât și copie);
  • Cartea de identitate a solicitantului (atât în original, cât și copie);
  • Actul de stare civilă din care să reiasă gradul de rudenie cu decedatul (atât în original, cât și copie);
  • Certificatul de moștenitor (atât în original, cât și copie);
  • Copia talonului de plată a pensiei persoanei decedate.

 

Dosarul integral se depune la Casa Teritorială de Pensii a sectorului unde persoana trecută în neființă domicilia sau, după caz, la unitățile echivalente din provincie. Instituția respectivă va elibera o adeverință de plată și vă va îndruma către un Oficiu Poștal, pentru a ridica suma aferentă. De obicei, acesta este chiar oficiul de la care persoana decedată încasa pensia, în timpul vieții. Aceste drepturi pot fi solicitate Casei de Pensii în termen de trei ani de la momentul decesului, arată firma de servicii funerare din sectorul 6.

 

Atenție la încasarea pensiei necuvenite!

 

Casa de servicii funerare din sectorul 6 atrage atenția asupra unei probleme destul de des întâlnite: este vorba despre încasarea pensiei necuvenite, indiferent dacă aceasta se face involuntar sau cu bună-știință. De cele mai multe ori, acest lucru se întâmplă atunci când pensionarul primea suma lunară cuvenită într-un cont bancar sau cont curent și nu personal, direct de la poștaș. În această situație, comunicarea dintre instituții poate fi deficitară, iar pensia poate fi livrată în continuare pentru câteva luni.

 

Firma de servicii funerare din sectorul 6 vă avertizează: încasarea pensiei necuvenite va atrage după sine obligativitatea de a o restitui, supunându-vă rigorilor legii. Prin urmare, singura cale corectă este aceea de a notifica în cel mai scurt timp Casa de Pensii, în cazul producerii unui deces în familie.

 

Articol realizat de iAgency.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE