Home / Administratie / Mureș: Mobilizare generală pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19!

Mureș: Mobilizare generală pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19!

Distribuie

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a emis vineri, 3 iulie, Ordinul nr. 246 din 3 iulie 2020 prin care a fost constituită Grupa de coordonare operativă a acțiunilor de verificare cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară în județul Mureș. Grupa de coordonare este formată din reprezentanți ai instituțiilor județene din subordinea Ministerului Afacerilor Interne și cei ai instituțiilor cu atribuții de control din subordinea altor ministere.
Acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară se vor desfășura în echipe mixte pe durata următoarelor două săptămâni și vizează zonele aglomerate, centrele comerciale, mijloacele de transport în comun, pieţele, ștrandurile, piscinele, unitățile HoReCa și alte locații cu risc de răspândire a infecției de pe raza județului Mureș.

Apel la responsabilitate

Principalul obiectiv al măsurilor care vor fi luate în următoarele două săptămâni este prevenirea răspândirii noului coronavirus și nu aplicarea de sancțiuni. Echipele mixte care vor face verificări pe teritoriul județului Mureș vor fi formate din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai direcțiilor de sănătate publică, inspectoratelor teritoriale de muncă, direcțiilor sanitar-veterinare și de la Protecția Consumatorului, precum și de la alte autorități cu competențe în efectuarea de verificări cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară.
“Prin lipsă de responsabilitate, riscăm să pierdem toate rezultatele bune ale eforturilor comune pe care statul și cetățenii le-au făcut până în prezent. Nu putem să ignorăm pericolul și să ne comportăm ca și cum această pandemie ar fi dispărut. Cred că este foarte important ca administratorii locațiilor în care vor exista aglomerări de persoane, dar și cetățenii să înțeleagă faptul că scopul acestor controale este unul de prevenție. În același timp, atunci când vor fi constatate încălcări ale legislației, nu vom ezita în aplicarea de sancțiuni. De exemplu, în cazul unităților HoReCa, se poate merge chiar și până la cea mai drastică măsură, adică suspendarea autorizației de funcționare pentru organizatorii activităților și evenimentelor, dacă în cadrul acestor evenimente nu sunt respectate regulile de siguranță sanitară”, a declarat prefectul județului Mureș.
Pentru a putea interveni rapid, se va înființa o linie TelVerde – 0800800165 la care cetățenii vor putea sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară. Numărul de telefon va deveni operațional începând cu data de 4 iulie, ora 00.00.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Start la ediția cu numărul 2 a campaniei ”High or Alive”

Distribuie „Drogurile reprezintă un fenomen social și sanitar complex, care afectează milioane de persoane din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.