Home / Administratie / Lucrările de la nodul rutier de la Chețani, reluate!

Lucrările de la nodul rutier de la Chețani, reluate!

Distribuie

Directorul general adjunct al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ovidiu Marian Barbier, a anunţat, vineri, că lucrările pentru construirea nodului rutier de la Cheţani, care va avea rolul de descărcare a traficului de pe tronsonul de autostradă Iernut-Cheţani, au fost reluate şi că se vor finaliza în circa două luni.
Potrivit conducerii CNAIR, această lucrare este extrem de importantă mai ales că va asigura accesul spre lotul Iernut – Cheţani, care este gata în proporţie de 93%, care va fi gata în această vară.
„Chiar nimeni nu mai credea că acest lot va mai putea fi deschis în timp util, în aşa fel încât să avem o descărcare de pe autostrada Iernut-Cheţani. Lucrurile se mişcă, şi se mişcă chiar bine, sunt încântat de ceea ce am văzut aici. Vom veni destul de des pe această lucrare, estimarea este ca în maximum două luni să avem deschis acest nod, în aşa fel încât descărcarea să fie făcută în condiţii normale. Din fericire, există în acest moment o echipă la conducerea CNAIR care face lucrul acesta din pasiune şi din dragoste şi cred că lucrurile acesta sunt importante cu tot ceea ce facem pentru a debloca lucrările, a face plăţile în timp real, de a încerca să înţelegem problemele constructorului”, a declarat Ovidiu Marian Barbier, potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.
Nodul de la Cheţani de pe Autostrada Transilvania va fi construit de către compania STRACO (cea care construieşte lotul 4 Cheţani-Câmpia Turzii), astfel încât lotul 3 al acestei autostrăzi, între Iernut şi Cheţani, cu o lungime de 17,9 kilometri, să poată fi dat în folosinţă în această vară, a precizat DRPD Braşov.
Autostrada Transilvania pe tronsonul Câmpia Turzii-Târgu Mureş este împărţită în patru loturi: Lotul 1, între Ungheni şi Ogra, având o lungime de 10,1 kilometri şi Lotul 2, pe porţiunea cuprinsă între Ogra şi Iernut, având o lungime de 3,6 kilometri, au fost date în folosinţă în anul 2018, Lotul 3, între Iernut şi Cheţani, cu o lungime de 17,9 kilometri, este într-un stadiul avansat de execuţie, iar porţiunea dintre Câmpia Turzii şi Cheţani, cu o lungime de 15,6 kilometri, este în mare întârziere, având un stadiu fizic de circa 35%.
(www.agerpres.ro)

 

De asemenea, verificati

Interviu. Asociația Caritas-peste trei decenii de angajament social în slujba comunității. Află ce servicii oferă

Distribuie Asociația Caritas Alba Iulia este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 1990 de Arhiepiscopia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.