De câte perne ai nevoie pentru un somn odihnitor? Diverse
  • I.A.
  • 0 comentarii
  • 136 Vizualizări

De câte perne ai nevoie pentru un somn odihnitor?

Cu siguranță știi deja că somnul este crucial pentru un stil de viață sănătos, însă nu este mereu posibil să ai parte de odihna pe care ți-o dorești. În cazul în care ți se întâmplă să te trezești mai obosit decât erai când te-ai culcat, este important să te întrebi dacă nu cumva pernele sunt cauza lipsei de odihnă.

 

Fiecare om are propriul stil de a dormi, însă experții au căzut de acord într-o privință – alegerea unei perne adecvate poate reprezenta diferența de care ai nevoie pentru a obține un somn de calitate. De asemenea, este posibil să nu ai nevoie de mai mult de o pernă dacă o găsești pe cea potrivită.

 

Din acest motiv, ar trebui să răspunzi la următoarea întrebări înainte de a alege perna la care te vei întoarce noapte de noapte!

 

Te confrunți cu dureri de spate sau de gât?

 

În cazul în care senzația de inconfort situată la nivelul gâtului și al spatelui face parte din viața ta, este posibil ca aceasta să fie cauzată de perna ta. Pentru a scăpa de aceste dureri, este important să îți corectezi poziția de somn și să achiziționezi perne care să îți ofere confortul de care ai nevoie.

 

Este esențial să analizezi oferta de pe piață și să alegi una care să fie compatibilă cu poziția ta de somn. De asemenea, dacă dormi pe o parte, înseamnă că faci parte din categoria de oameni care au nevoie de două perne pentru a găsi suportul ideal pentru odihna ta.

 

În ce poziție dormi?

 

  • Pe o parte – 2 perne

 

Astfel, dacă te numeri printre persoanele care dorm pe o parte, încearcă să dormi cu două perne. Una dintre acestea îți va susține gâtul și capul, iar pe cealaltă o vei plasa între genunchi. Cea de-a doua pernă va reduce din presiunea pusă pe coapse și pe partea inferioară a spatelui.

 

  • Pe spate – 1 pernă

 

Se spune că cei care dorm pe spate au parte de cea mai sănătoasă poziție de somn pentru că își mențin coloana într-o poziție naturală. Din acest motiv, poți să alegi orice pernă care îți aliniază capul cu restul corpului.

 

  • Pe burtă – 1 pernă

 

Spre deosebire de cei care dorm pe spate, cei care se odihnesc pe burtă sunt dezavantajați de această poziție care le face coloana verticală să adopte o poziție neobișnuită. Pentru a compensa acest aspect, alege perne moi și subțiri care să se plieze pe stilul tău de a dormi.

 

Suferi de alergii?

 

Atunci când achiziționezi produse pentru patul tău, este important să ții cont de materialul din care acestea sunt confecționate. De exemplu, produsele din puf de gâscă sunt extrem de confortabile, însă există persoane care sunt alergice la acest material.

 

Când te confrunți cu alergii de sezon sau nu ești compatibil cu un anumit material, este recomandat să te îndrepți spre perne din bambus sau din lână Merinos, recunoscute pentru proprietățile lor non-alergenice.

 

Pentru produse de pat de calitate înaltă și la prețuri accesibile, accesează magazinul online www.patulmeu.ro. De asemenea, poți apela la specialiștii din cadrul acestui magazin în cazul în care încă nu ești sigur care este cea mai potrivită pernă pentru somnul tău.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE