Locații inedite pentru mini stagiunea Filarmonicii Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 319 Vizualizări

Locații inedite pentru mini stagiunea Filarmonicii

Printre instituțiile care și-au reluat activitatea în această perioadă se numără și Filarmonica de Stat Târgu Mureș, care a inaugurat joi, 2 iulie, mini stagiune estivală, o serie frumoasă de momente muzicale speciale în aer liber, după cum afirmă Vasile Cazan, directorul instituției.

„Această mini stagiune va cuprinde două-trei concerte săptămânale pe care distinșii mei colegi artiști ai Filarmonicii le vor susține în mai multe locații din municipiul și județul nostru. Pe această cale aș dori să mulțumesc gazdelor noastre care ne-au pus la dispoziție spațiile dumnealor: Muzeul Județean Mureș, Biblioteca Județeană Mureș prin Biblioteca Teleki-Bolyai, Liceul Vocațional de Artă Târgu Mureș, Parohia Bisericii greco-catolice din strada Armoniei, Parohia Bisericii Romano-Catolice ”Sfântul Ioan Botezătorul” și Parohia Reformată Târgu Mureș V. Orașul de Sus. Un cuvânt special de mulțumire doresc să adresez Ansamblului Artistic “Mureșul”, un partener de suflet în multe proiecte comune pe care le-am derulat în ultimii ani, scena și scaunele din curtea Bibliotecii Teleki ne-a fost puse la dispoziție de conducerea Ansamblului. Pentru noi este o experiența inedită, dar dorim ca prin acest festival de vară să reluăm întâlnirile noastre pe care știu că atât dumneavoastră cât și noi le-am așteptat de multă vreme, în actuala situație singura șansă pe care o avem la dispoziție este susținerea de concerte în aer liber”, a precizat Vasile Cazan.

Concertele săptămânii

Marți, 7 iulie, de la ora 19.00, în Curtea Bibliotecii Teleki (strada Bolyai nr. 17) va avea loc un concert cameral estival susținut de Cvartetul de coarde „Tiberius”. Molnár Tibor, vioara I, Lokodi Károly, vioara a II-a, Molnár József, violă, Zágoni Előd, violoncel vor interpreta lucrări sermnate de L. van Beethoven: Cvartetul de coarde în La major, op. 18 nr. 5, Csíky Boldizsár: Piccola suite paesana, B. Bartók: Dansuri românești și J. Brahms: Dans ungar nr. 5. Curtea Liceului Vocațional de Artă Târgu Mureș (strada Revoluției nr. 9) va găzdui joi, 9 iulie, de la ora 19.00, concertul cameral estival susținut de Ansamblul de suflători și percuție din cadrul Filarmonicii de Stat Târgu Mureș, dirijor Remus Grama. Programul cuprinde lucrări din creația compozitorilor P. Dukas: Fanfare, John Iveson (aranjament): Londonderry Air, G. Gabrieli: Sonata, P. I. Ceaikovski: Trepak, Traditional: Kalinka, Enrique Crespo: Fogo da Mulata, A. Haciaturian: Dansul săbiilor, D. Șostakovici: Vals nr. 2, J. Brahms: Dans ungar nr. 5, John Williams: Jurassic Park, Chris Hazell Kraken: Kraken, John Kander: New York, New York. Duminică, 12 iulie, de la ora 9.00, curtea Parohiei Greco-Catolice (strada Armoniei nr. 29/A) va găzdui concertul coral estival susținut de Corul Mixt al Filarmoinicii, dirijor Vasile Cazan. Programul cuprinde coruri celebre din creația compozitorilor: G. Musicescu, S. Pautza, V. Timaru, G. Puccini, A. Vivaldi.

Reguli pentru spectatori

Conducerea Filarmonicii auce la cunoștința melomanilor câteva aspecte foarte importante cu privire la aceste concerte estivale:

1. Purtarea măștii este obligatorie.

2. În spațiile respective sunt doar 60 de locuri, iar distanțarea între scaune este obligatorie.

3. Accesul la concerte este pe baza de bilete pe care le puteți cumpăra de la casieria Filarmonicii în zilele de marți, miercuri și joi între orele 10.00 – 13.00. Dacă rămân bilete nevândute înainte de concert acestea pot fi cumpărate la locația concertului între orele 18.00 – 18.30.

4. Accesul spectatorilor se face cu 30 de minute înainte de concert pentru a reglementa împreună măsurile specifice de prevenire epidemiologică din perioada stării de alertă.

5. În caz de timp nefavorabil concertele nesusținute se reprogramează, contravaloarea biletului de la concertul nesusținut se poate recupera de la casierie în următoarele trei zile lucrătoare.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE