Home / Administratie / Lucrări de refacere a zidului prăbușit din Cetatea Sighișoara

Lucrări de refacere a zidului prăbușit din Cetatea Sighișoara

Echipa Asociației Monumentum, care va realiza lucrările de intervenții la segmentul de zid prăbușit din cadrul Tronsonului 11 al Zidului Cetății Sighișoara, a avut luni, 6 iulie, o întâlnire cu primarul municipiului Sighișoara, prof. Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, pentru preluarea amplasamentului și începerea lucrărilor de salvare a segmentului de zid prăbușit.

Conform informațiilor furnizate de Biroul de presă al Primăriei municipiului Sighișoara, la nivelul municipiului Sighișoara proiectul ,,Ambulanța pentru Monumente” se implementează în baza unui protocol de colaborare între Asociația Monumentum și Primăria municipiului Sighișoara, care a fost aprobat în luna iunie 2020 de Consiliul Local și care prevede refacerea zidului, din același material din care a fost construit, respectiv piatră zidită cu mortar de var.


”Potrivit protocolului, Municipiul Sighișoara a pus la dispoziție Asociației Monumentum materialele necesare realizării intervenției, utilaje, transport, sprijină Asociația Monumentum cu logistica necesară pentru buna desfășurare a proiectului și asigură cazarea membrilor implicați în proiect. Lucrările de intervenții la segmentul prăbușit – Tronsonul 11 al Zidului Cetății Sighișoara au fost incluse în calendarul acțiunilor programate pentru anul 2020 de către Asociaţia Monumentum în programul „Ambulanța pentru Monumente – Transilvania Sud și se vor realiza în baza protocolului de colaborare între Asociația ,,Monumentum” și Municipiul Sighișoara, cu sprijinul Institutului Național al Patrimoniului”, se menționează în comunicat.
Proiectul „Ambulanța pentru monumente” susținut de Alteța Sa Regală Prințul de Wales, a fost lansat în anul 2016 pentru a contribui la salvgardarea a sute de monumente istorice, printr-o rețea de organizații active în domeniul patrimoniului.

(Redacția)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Pregătiri pentru alegeri. Tragere la sorți la Tribunalul Mureș

Conducerea Tribunalului Mureș a anunțat luni, 3 august, prin intermediul unui comunicat de presă, data …