Home / Administratie / A început marea asfaltare în cartierul ludușean Gheja

A început marea asfaltare în cartierul ludușean Gheja

Distribuie

În cel mai mare cartier al orașului Luduș, Gheja, o fostă localitate rurală, există o singură stradă asfaltată, strada Păcii, respectiv cea care traversează cartierul. Celelalte străzi sunt pietruite, situație de netolerat în acești ani în care în oraș s-au realizat proiecte importante. Pentru a echilibra situația existentă, Primăria orașului Luduș a întocmit în toamna anului 2019 documentația pentru obiectivul de investiții „Modernizare străzi, aproximativ 9 kilometri în orașul Luduș, etapa I”. Conform devizului, valoarea totală este de 9.106.846 de lei.

Au început lucrările

În 4 octombrie 2019, primarul orașului Luduș, Cristian Moldovan, a semnat contractul de finanțare după ce proiectul a fost cuprins în lista de investiții a Ministerului Dezvoltării în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Prin proiect, în etapa I au fost propuse pentru modernizare străzile: Livezilor, Pomilor, Dumbravei, Castelului, Șoimilor, Șesului, Dezrobirii, Măgurei, Liniștei, Eroilor, Înfundată, Teilor, Horei, Orizontului, Tonorog, Baladei, Busuiocului și Narciselor, pe o lungime totală de 4.752 de metri liniari.

După semnarea contractului de finanțare în 4 octombrie 2019 au urmat etapele prin care s-au finalizat documentațiile, s-a desemnat un câștigător al licitației de execuție și în 7 iulie 2020 au început lucrările de execuție a etapei I în care se modernizează partea carosabilă și acostamentele, se realizează trotuare, șanțuri și podețe și se amenajează accesele în curți și se ridică la cotă capacele de cămin pe străzile amintite. Termenul de finalizare a proiectului este de 12 luni de la începerea lucrărilor.

”Va fi un an de disconfort pentru locuitori și chiar dacă suntem convinși că nu se vor face reclamații pentru aceasta, cerem scuze locuitorilor cartierului pentru disconfortul creat și dorim să avem parte de toată înțelegerea lor până la finalizarea lucrărilor”, a declarat primarul Cristian Moldovan.

Va fi și etapa a II-a

În etapa a II-a în care sunt cuprinse străzile neasfaltate Lungă, Pârâului și Nucilor este inclusă și strada Păcii, asfaltată, dar cu multe porțiuni deteriorate a covorului asfaltic care s-au produs în urma executării lucrărilor de canalizare. Și pe această stradă se va reface în totalitate covorul asfaltic.

Când va începe această etapă? Încă nu se știe, dar documentațiile sunt pregătite de Primăria orașului Luduș.

Ioan A. BORGOVAN

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

„Turismul în județul Mureș își revine”. Vezi care sunt principalele evenimente culturale din 2024

Distribuie Anul 2024 pare un an extrem de promițător pentru toți turiștii care își doresc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.