Home / Administratie / Semafoare cu butoane instalate în Sângeorgiu de Mureș

Semafoare cu butoane instalate în Sângeorgiu de Mureș

Distribuie

În decursul zilei de marți, 7 iulie, în comuna Sângeorgiu de Mureș au fost puse în funcțiune, provizoriu, semafoarele de la cele cinci treceri de pietoni de pe drumul național care traversează localitatea.

”Chiar dacă au trecut mulți ani de când am solicitat aceste semafoare, ne bucurăm că în sfârșit lupta noastră a dat roade! Sperăm ca pietonii să poată traversa drumul în condiții de siguranță! Dragi pietoni, după ce ați apăsat pe buton, și după un timp se face verde, vă rog totuși să vă asigurați că s-au oprit mașinile, și doar după aceea să vă angajați în traversare, pentru că șoferii trebuie să se obișnuiască cu existența semafoarelor! Administratorul drumului național (CNAIR) și executantul așa ne-au informat că așa au fost programate semafoarele încât mașinile să nu trebuiască să aștepte mai mult de 25 de secunde pentru traversarea pietonilor, si vor avea culoarea verde în serie la fiecare trecere de pietoni. Pietonii, în funcție de statusul semafoarelor de la celelalte treceri de pietoni vor aștepta între 10- 90 de secunde până ce se va face verde pentru traversare. Așadar, dragi pietoni și dragi conducători auto, fiți foarte precauți în următoarele zile și dați dovadă de răbdare, pentru că doar așa putem salva vieți!”, a transmis ing. Sófalvi Szabolcs, primarul comunei Sângeorgiu de Mureș.
Proiectul fost realizat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

”Primăria a solicitat și în alte locații semafoare, de exemplu la trecerea de pietoni de la intrarea în Sângeorgiu de Mureș, la intersecția de la strada Nordului, Căpâlna, dar acestea nu au fost acceptate de administratorul drumului”, a mai precizat primarul comunei Sângeorgiu de Mureș.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.