Home / Agricultura / Sub-măsura 6.1„Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, începând cu 15 iulie 2020

Sub-măsura 6.1„Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, începând cu 15 iulie 2020

Distribuie

Ministrul agriculturii, Adrian Oros a anunțat la începutul lunii iulie că sub-măsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” va fi deblocată începând de la 15 iulie, iar cererile se pot depune până în 15 octombrie 2020, informează www.agrointel.ro.  Suma alocată pentru toate proiectele este de 42 de milioane de euro, din care 20 de milioane este destinată tinerilor din Diaspora care vor să se întoarcă în țară.

”Am lansat noi sesiuni de depunere proiecte. Avem pentru înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol 1.985.000 de euro. Avem programul privind instalrea tânprului fermier, măsură ce va fi lansată în 15 iulie și până în 15 octombrie, 42.000 de milioane de euro din care 20 de milioane, sumă dedicată celor care aplică din Dispora. Acolo unde există posibilitatea vom acorda până la 50 ha teren”, a precizat Adrian Oros

Potrvit acestuia,  în luna august vor mai fi lansate două sub-măsuri: sM 3.1 „Sprijin pentru participarea pentru prima dată la schemele de calitate” și sM 3.2 „Sprijin pentru activitățile de informare şi de promovare desfășurate de grupurile de producători în cadrul pieței interne”. ”Am mutat 12 milioane și pentru sub-măsura de înf www.agrointel.ro iințarea a abatoarelor de micp capacitate în zona montană”, a mai adus precizări Oros citat de

Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri se acordă sub formă de sumă forfetară în două tranșe. 75% din cuantumul sprijinului la semnarea Contractului de finanțare şi 25% din cuantumul sprijinului se va acorda în funcţie de implementarea corectă a Planului de afaceri, fără a depăși trei, respectiv cinci ani pentru exploatațiile pomicole, de la semnarea contractului de finanțare. Suma maximă ce se finanțează pe proiectele depuse pe 6.1 este de 50.000 de euro, integral nerambursabilă. Suma alocată pentru toate proiectele este de 42 de milioane de euro, din care 20 de milioane este destinată tinerilor din Diaspora care vor să se întoarcă în țară.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Zeci de oi, găsite fără suflare pe o pajiște din Sângeorgiu de Mureș

Distribuie Mai multe oi de la o stână din Sângeorgiu de Mureș au fost găsite …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.