”Un nou model de creștere economică”, obiectiv al PNL Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 272 Vizualizări

”Un nou model de creștere economică”, obiectiv al PNL

Președintele PNL Mureș, senatorul Cristian Chirteș, a prezentat vineri, 10 iulie, cu prilejul unei conferințe de presă, câteva din principalele obiective ale Planului Național de Investiții și Relansare Economică, document strategic făcut public recent de președintele României, Klaus Iohannis, și de premierul Ludovic Orban.
”Un document foarte așteptat de către mediul de afaceri, de către societatea civilă, chiar de către presă. Este un plan ambițios, un plan care nu face altceva decât să aducă bunăstare românilor”, a afirmat senatorul Cristian Chirteș.

Obiective ambițioase

Potrivit liderului liberalilor mureșeni, Partidul Național Liberal împreună cu echipa de experți de la Palatul Cotroceni ”dorește să implementeze un nou model de creștere economică”, care se bazează ”pe stimularea și dezvoltarea capitalului autohton și a competitivității companiilor românești, pe investiții în domenii strategice, în infrastructura publică, transformarea digitală a economiei și a administrației publice, pregătirea economiei pentru o nouă revoluție tehnologică și bineînțeles tranziția către o economie durabilă.”
Cu siguranță, județul Mureș trebuie să beneficieze de pe urma acestui Plan Național de Investiții și Relansare Economică. Aici, rolul important îl au administrația județeană și administrațiile publice locale, dar un rol deosebit de important îl va avea mediul de afaceri care trebuie să aibă sprijinul acestor autorități publice locale și centrale, fiindcă ei vor fi, până la urmă, principalul motor al dezvoltării economice. Obiectivul acestui model, după cum cred că știți, este Produsul Intern Brut pe cap de locuitor la paritatea de cumpărare standard pe cap de locuitor să ajungă la 87% din media Uniunii Europene până în anul 2025”, a afirmat senatorul Cristian Chirteș.
În cadrul aceleiași conferință de presă, președintele PNL Mureș a trecut în revistă principalele măsuri fiscale și bonificații fiscale stabilite de Guvernul condus de Ludovic Orban pentru stimularea economiei naționale și susținerea sectoarelor economice afectate de pandemia de COVID-19.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE