Home / Stiri nationale / PSD, despre proiectul de lege privind carantinarea: ”Guvernul se comportă iresponsabil și trimite Parlamentului o lege proastă”

PSD, despre proiectul de lege privind carantinarea: ”Guvernul se comportă iresponsabil și trimite Parlamentului o lege proastă”

PSD susţine că este “extrem de îngrijorat” de situaţia sanitară din ţară şi afirmă că proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea “nu trebuie şi nu poate fi expediat fără o dezbatere serioasă”.
Potrivit unei postări pe Facebook a PSD, Guvernul PNL se comportă iresponsabil şi “trimite Parlamentului o lege proastă”.
“PSD este extrem de îngrijorat de situaţia sanitară din ţară, însă un proiect de lege de o asemenea importanţă, care afectează drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, nu trebuie şi nu poate fi expediat fără o dezbatere serioasă. Este clar că un bolnav contagios trebuie izolat pentru a nu răspândi boala. Dar modul în care se pune în practică carantinarea, izolarea sau internarea face diferenţa între un regim abuziv şi unul democratic. Este a treia oară când Guvernul PNL se comportă total iresponsabil şi trimite Parlamentului o lege proastă, făcută pe picior, în ultim moment. Deşi ştiau de mai bine de o lună, de când s-a pronunţat CCR”, a postat PSD, sâmbătă, pe pagina de Facebook.
PSD a menţionat doar câteva dintre aspectele care trebuie dezbătute cu seriozitate: carantina, izolarea, spitalizarea trebuie făcute pe baza unor dovezi clare, ştiinţifice de boală. “Semnele sugestive” nu reprezintă o dovadă ştiinţifică, clară, precizează PSD.
“Nu este precizată perioada acestor măsuri. Pe perioadă nedeterminată, cum vrea Guvernul Orban, este inacceptabil. (…) Ce se întâmplă cu copiii părinţilor izolaţi/carantinaţi. În niciun caz vreun funcţionar vremelnic nu poate hotărî soarta lor, chiar şi temporară”, a afirmat PSD.
PSD consideră, referitor la confiscarea şi distrugerea bunurilor unei persoane izolate/carantinate, că această măsură trebuie aplicată doar în scopul decontaminării, proporţional cu riscul sanitar existent, cu respectarea tuturor drepturilor cetăţeneşti şi pe o perioadă determinată şi că orice altă variantă este inacceptabilă.
Legat de posibilitatea contestării restrângerilor de drepturi, PSD a menţionat că judecătorii constituţionali au precizat clar că trebuie să existe o asemenea posibilitate.
“Nimic nu poate justifica, nici starea de alertă, nici măcar cea de urgenţă, legiferarea pe picior, amatoristică, făcută de Guvernul Orban”, a adăugat PSD.

(www.agerpres.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ce prevede proiectul Legii carantinei

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi, la Parlament, că pacienţii COVID-19 vor fi evaluaţi …