Mureș: Controale și amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2235 Vizualizări

Mureș: Controale și amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară!

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

”La activitățile desfășurate ieri, 12 iulie, au participat 262 de polițiști din cadrul I.P.J. Mureș, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului. Astfel, la nivelul județului Mureș, au fost executate 27 de acțiuni punctuale și au fost verificate peste 170 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate. Au fost legitimate peste 730 de persoane și verificate peste 160 de mijloace de transport în comun. În total, au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 33.100 de lei, astfel: 38 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 15.500 de lei, 16 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, în valoare de 7.600 de lei, o sanctiune aplicata pentru fapte de natura economica in context Covid19 in valoare de 10.000 de lei”, a transmis Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Totodată, polițiștii mureșeni recomandă cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.
”Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus. Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială. Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19”, a transmis Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

(Redacția)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE