Home / Administratie / Bányai István, bilanț promițător pentru Livezeni

Bányai István, bilanț promițător pentru Livezeni

Primarul comunei Livezeni, ing. Bányai István, informează cetățenii prin intermediul unui comunicat de presă cu privire la realizările din cei patru ani de mandat și planurile de viitor pentru comună.

Printre numeroasele realizări se numără: renovarea și dezvoltarea clădirii grădiniței, la toamnă fiind înființată o grupă cu program prelungit, începerea lucrărilor la capela mortuară din Poenița, asfaltarea cartierului Orizont, precum și a străzilor Dealul Csuta și Livezii, finalizarea stațiilor de autobuz, amplasând șapte stații în cele patru sate, renovarea vestiarului sportiv, modernizarea interioară și exterioară a clădirii primăriei și a casei de cultură, sprijinirea producătorilor locali cu foliile necesare pentru solare și crearea unei piețe online, introducerea sistemului online de achitare a taxelor și impozitelor locale, inițierea colectării selective a deșeurilor, eliberarea noului plan urbanistic al comunei prin finalizarea planului de dezvoltare a acesteia, finalizarea extinderii iluminatului public și sprijinirea a 39 de firme noi, fiecare antreprenor primind 25.000 de euro din fonduri europene.

Proiecte de viitor

Pe viitor, primarul comunei Livezeni își propune să asfalteze toate străzile din comună și să racordeze trei sate aparținătoare la sistemul de canalizare. De asemenea, autoritățile locale din Livezeni intenționează să continue programele finanțate prin intermediul Programului Operațional Capital Uman (POCU 1 și POCU 2), precum și lucrările de canalizare în comuna Livezeni, dar și intabularea mai multor drumuri noi.

”Pregătim documentația pentru asfaltarea tuturor străzilor din comună într-un mod care permite candidarea la orice tip de finanțare. Monitorizăm intensiv posibilitățile de câștigare a finanțărilor pentru asfaltare. Ne pregătim pentru racordarea localităților Poienița, Sânișor și Ivănești la sistemul de canalizare. Când am câștigat finanțarea pentru lucrările din Livezeni, condițiile proiectului nu au permis să includem și satele menționate, dar a devenit o prioritate racordarea lor. Sistemul din Livezeni este construit în așa fel, încât să fie posibilă racordarea satelor menționate. Proiectele există deja”, a precizat ing. Bányai István, aflat la primul mandat de primar al comunei Livezeni.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Câte reacții grave post vaccinare anti COVID-19 s-au înregistrat în Mureș

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Mureș, dr. Iuliu Moldovan, a anunțat vineri, 22 …