3 vieți au fost salvate de gestul de omenie al unei familii din Mureș! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4050 Vizualizări

3 vieți au fost salvate de gestul de omenie al unei familii din Mureș!

Agenția Națională de Transplant mulțumește pe pagina de socializare pentru decizia altruistă a unei familii din Municipiul Târgu Mureș, care a dat dovadă de generozitate în salvarea a trei destine, în urma acordului exprimat pentru donarea de organe aparținând unui membru al familiei, fără șanse de supraviețuire.

În postarea de pe pagina de socializare, Agentia Națională de Transplant din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, comunică următoarele:

„ O viaţă salvată schimbă lumea. Respect tuturor cadrelor medicale care se luptă pentru viaţa semenilor în această perioadă atât de grea. Transplantul înseamnă VIAŢĂ!

În urma gestului altruist făcut de o familie din Tg. Mureş, care a fost de acord cu donarea de organe, alte 3 destine au fost salvate prin transplant. În perioada extrem de dificilă pe care o traversăm, determinată de evoluţia pandemiei COVID 19, echipele medicale implicate în activitatea de transplant continuă să lupte pentru viaţă, să resădească speranţa acolo unde s-a instalat disperarea.

Generozitatea familiei donatorului şi efortul colectiv al echipei ATI şi de coordonare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş (Dr. Mihai Morariu, kdp, As. Andrei Burghelea, coordonator transplant) au făcut posibil ca azi să spunem din nou DA pentru VIAŢĂ! Prelevarea de organe din cursul zilei de ieri este cea de-a treia desfășurată la spitalul din Tg. Mureş, de la începutul acestei luni. Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipele Institutului Clinic Fundeni (Dr. Guenady Vatachki, Dr. Mihai Pautov, Dr. Alexandru Onofrei şi Dr. Răzvan Lazea) pentru ficat şi Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj (Dr. Dan Pop) pentru rinichi.

Astfel, gestul de omenie al unei familii şi mobilizarea exemplară a profesioniştilor implicaţi în activitatea de transplant salvează 3 oameni prin transplant de ficat şi rinichi. La Institutul Clinic Fundeni, viaţa unui pacient a fost salvată prin transplant de ficat, intervenţie realizată cu succes de echipa chirugicală condusă de Dr. Doina Hrehoreţ, cu sprijinul echipei ATI, condusă de Dr. Ruxandra Fota. Transplantele renale s-au realizat la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, schimbând în bine viaţa a 2 oameni aflaţi în suferinţă. Suportul şi efortul deosebit al echipelor ATI implicate au contribuit din plin la realizarea acestor performanţe medicale. De asemenea, munca specialiştilor din laboratoarele de analize, în contextul pandemiei, s-a intensificat, având un rol crucial în desfăşurarea activităţii de transplant.

Mulțumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate atât de complexă. Mulţumim Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne pentru sprijinul acordat în realizarea acestei misiuni salvatoare de vieţi.

Totodată, dorim să reamintim tuturor să respecte cu stricteţe măsurile de prevenţie comunicate oficial şi să ia în considerare doar informaţiile transmise din surse oficiale. Vă asigurăm că toate unităţile sanitare implicate în activitatea de transplant fac toate eforturile pentru defăşurarea în condiţii de maximă siguranţă a activităţii medicale, în binele pacienţilor.”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE