Home / Administratie / Cresc salariile

Cresc salariile

Distribuie

În cursul serii de ieri jurnalistul Radio France Internationale România, Constantin Rudnitchi, a postat pe pagina personală de socializare un comentariu referitor la proaspăt promulgata lege care are ca obiect de reglementare completarea anexei nr.VI la Legea-cadru nr. 153/2017, în sensul acordării unei majorări salariale de până la 25% personalului “care ocupă o funcţie cu acces la informaţii clasificate secret de stat” din familia ocupaţională de funcţii bugetare apărare, ordine publică şi securitate naţională. Legea a fost promulgată de către Preşedintele Klaus Iohannis în cursul zilei de vineri.

„Se vor opri vreodată majorările veniturilor celor care lucrează în sectorul bugetar? Scriam, în urmă cu ceva timp, cum în plină stare de urgență, în luna aprilie a.c., erau majorate salariile unor categorii de bugetari cu un procentaj între 20% și 100%.
Ieri, a fost promulgată legea care oferă majorări salariale de până la 25% personalului „care ocupă o funcţie cu acces la informaţii clasificate secret de stat”. Beneficiarii vor fi: personalul militar, poliţiştii, poliţiştii de penitenciare, personalul civil din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Nu pot să nu constat o aberație a legii. Primesc un plus la salariu angajații care chiar au în fișa postului, prin natura serviciului, lucrul cu informații clasificate, recompensat prin nivelele de salarizare și prin alte beneficii specifice (pensii speciale, vârsta de pensionare). Aceasta a fost și una dintre motivațiile Consiliului Economic și Social care a avizat NEFAVORABIL actul normativ.
Tot ieri a fost promulgată o altă lege care prevede devansarea termenului (din anul 2021, pentru luna următoare intrării în vigoare a legii) de la care cresc salariile unor alte categorii de bugetari din rândul personalului clerical, al profesorilor, personalului din unitățile de cercetare științifică, dezvoltare tehnologică și proiectare.
Este adevărat, aceste legi au fost inițiate de parlamentari PSD, în timpul guvernării PSD, dar ele au fost adoptate în Cameră fără obiecții de la tribuna Parlamentului și promulgate foarte rapid. Mai este de adăugat faptul că, din nou, este încălcată Legea responsabilității fiscal-bugetare (art.15), neexistând un studiu de impact privind numărul de beneficiari și efortul bugetar.
Deci, antreprenori români pregătiti-vă să mai „sponsorizați” încă o creștere de salarii bugetare.”

 

De asemenea, verificati

Mureș: Percheziții într-un caz de organizare de lupte între câini

Distribuie Polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Mureș au pus în executare marți, 16 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.