Consiliul Director UAP, solidar cu artiștii plastici mureșeni Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 325 Vizualizări

Consiliul Director UAP, solidar cu artiștii plastici mureșeni

În sprijinul Filialei  Mureș a Uniunii Artiștilor Plastici Profesioniști din România în ce privește problema spațiilor in strada Bolyai nr.5, monument istoric și patrimonial, unde funcționează de 40 de ani atelierele de creație a peste 23 de artiști vizuali membrii UAP, au sărit și colegii lor de la nivel național, respectiv Consiliul Director al Uniunii Artiștilor Plastici din România care au transmis conducerii municipalității Tîrgu Mureș un comunicat în care își prezintă poziția vizavi de situația existentă la Târgu Mureș.

„Consiliul Director al Uniunii Artiștilor Plastici din România a aflat cu surprindere despre intenția Primăriei și a Consiliului Local Târgu Mureș privind schimbul de imobile, respectiv cedarea către Consiliul Curatorial Reformat din Târgu Mureș a edificiului din strada Bolyai, nr. 5, monument istoric, clădire de patrimoniu în incinta căreia funcționează de peste 40 de ani studiourile în care creează peste 23 de artiști vizuali, membri ai Filialei Târgu Mureş a U.A.P. din România.Ar fi regretabil ca în această perioadă, când lumea se confruntă cu probleme grave în contextul crizei sanitare generalizate, activitatea creatorilor locali să fie perturbată în această zonă a României care a demonstrat, nu o dată de-a lungul timpului, că-şi respectă valorile şi tradiţiile culturale.

Considerăm că activitatea remarcabilă a artiştilor vizuali mureşeni, atât cea trecută, cât şi cea prezentă, se constituie într-un argument puternic în sprijinul solicitării noastre, ca şi faptul că în incinta edificiului au avut loc evenimente culturale memorabile. Adăugăm că toate atelierele au fost amenajate corespunzător actului de creație din banii proprii ai artiştilor, iar contractele au fost deja reînnoite pentru încă doi ani.

Ne exprimăm pe această cale solidaritatea cu colegii artişti din Târgu Mureş, precum şi speranța că Primăria Târgu Mureş, împreună cu factorii locali de decizie, vor găsi cea mai bună soluție pentru ca activitatea artiștilor mureșeni să poată continua în actualul sediu, în folosul comunității locale și al culturii naționale”, afirmă dr. Petru Lucaci, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea efectuării unui schimb de imobile-terenuri şi construcţii, între Municipiul Târgu Mureş şi Consiliul Curatorial Reformat Târgu Mureş urmează a fi supus spre aprobare în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Tărgu Mureș de joi, 30 iulie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE