Home / Administratie / Normele pentru execuția lucrărilor tehnico-edilitare, în atenția CL Luduș

Normele pentru execuția lucrărilor tehnico-edilitare, în atenția CL Luduș

Distribuie

În luna mai, Consiliul local Luduș a aprobat proiectul de hotărâre cu privire la reglementarea normelor pentru execuția lucrărilor tehnico-edilitare pe domeniul public din oraș. Acest document a fost întocmit în conformitate cu modificările legislative aduse de Legea nr. 7/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcții și pentru modificarea și completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. În cele patru capitole și cinci anexe ale Normelor sunt evidențiate multe obligații ale constructorilor, dar a fost omisă menționarea expresă a persoanelor care au calitatea de agent constatator. Din acest motiv, Anca Năsăudean, șef Serviciu „Investiții, Achiziții, Domeniu Public”(IADP) a propus Consiliului local completarea Hotărârii cu un nou articol: „Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac de către persoanele împuternicite din cadrul Primăriei orașului Luduș și de către polițiștii locali din cadrul Biroului Poliția Locală Luduș.

În cazul în care prin săvârșirea contravenției se produce o pagubă, se va face mențiunea în procesul verbal de constatare a contravenției, iar valoarea despăgubirii se va stabili pe baza devizului lucrărilor de reparații, recuperararea prejudiciului/pagubei urmând să se realizeze în conformitate cu prevederile legale”.

În referatul de aprobare, primarul orașului Luduș, Cristian Moldovan precizează că: „Prevederile referitoare la contravenții se completează cu dispozițiile Ordonanței Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările și completările ulterioare”.

Supus aprobării plenului Legislativului local, Proiectul de hotărâre privind completarea HCL nr. 85/2020 a fost aprobat în unanimitate.

Ioan A. BORGOVAN


De asemenea, verificati

Dorin Florea, achitat definitiv în dosarul TransSil

Distribuie Curtea de Apel Cluj a respins, joi, ca nefondate apelurile înaintate de procurorii anticorupţie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.