Ajutor financiar pentru creșterea copiilor Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 403 Vizualizări

Ajutor financiar pentru creșterea copiilor

Una dintre problemele încă nerezolvate la nivel național și local este asigurarea numărului necesar de locuri în creșe. Despre aceasta , primarul orașului Luduș, Cristian Moldovan spune: „Ca urmare a faptului că orașul Luduș se confruntă cu o lipsă a locurilor în creșă, administrația locală oferă un loc prioritar procesului de construire a unei noi unități de tip creșă având ca obiectiv general îmbunătățirea  infrastructurii educaționale ante poreșcolare la nivelul orașului Luduș în vederea creșterii gradului de participare la nivelul educației timpurii în special  pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului. Conform graficului de implementare al proiectului, execuția lucrărilor se va desfășura aproximativ în perioada aprilie 2021 – martie 2022. Claudia Vereș de la Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei orașului Luduș declară că: „Compartimentul Serviciu social Creșă organizat pe două grupe cu vârsta între 2 și 3 ani are o capacitate de 18 locuri. În anul 2019 au fost preluate un număr de 61 de dosare din care 20 de dosare au fost admise, restul de 41 de dosare au rămas pe lista de așteptare în situația în care din cei admiși vor renunța la locurile ocupate. Admiterea în creșă se face în baza criteriilor de departajare care au fost stabilite prin HCL nr. 102/2015. Capacitatea noii creșe va fi de 41 de copii, structurați pe o grupă specială cu 5 copii, două grupe mijlocii cu câte 9 copii/grupă și 2 grupe mari cu câte 9 copii/grupă. Dar, așa cum am spus, lucrările de construirea noii creșe se vor desfășura, dacă se respectă planificarea, în perioada aprilie 2021 – martie 2022.

Cine beneficiază de ajutorul financiar?

În Metodologia privind acordarea unui ajutor financiar familiilor care au mare nevoie de serviciile oferite de bonă sunt stabilite, în acord cu prevederile Legii nr. 35/2020, condițiile impuse de Legea nr. 35/2020, privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă. În funcție de limita fondurilor bugetare anuale aprobate pot beneficia persoanele care au în întreținere copii de vârstă preșcolară, ale căror venituri sunt de până la 3500 lei pe mebru defamilie și dacă: este părintele la care coplilul locuiește permanent; are calitatea de reprezentant legal al copilului și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia; este persoana desemnată de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților.

La capitolul II al Metodologiei este prevăzut că „Ajutorul financiar se acordă pentru fiecare copil de vârstă   preșcolară, în funcție de nivelul veniturilor nete lunare pe membru de familie, după cum urmează: 710 lei- venit până la 2100 lei, 550 lei – de la 2101 lei până la 2500 lei,  390 lei – de la 2501 lei până la 3000 lei,  250 lei – de la 3001 lei până la 3500 lei.

Acest ajutor financiar se acordă lunar, pentru fiecare copil de vârstă preșcolară din familiile care au domiciliul pe raza orașului Luduș și doar în limita fondurilor bugetare anuale aprobate cu această destinație în bugetul Direcției de Asistență Socială.

Ioan A. BORGOVAN

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE