Home / Business / Investiții noi la Aeroportul ”Transilvania”

Investiții noi la Aeroportul ”Transilvania”

Aleșii județeni au aprobat joi, 30 iunie, în regim de urgență, realizarea de către Aeroportul Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș a investițiilor ”Lucrări de reabilitare la Centrala Termică 1” și ”Proiect tehnic și execuție privind sistemul de balizaj luminos de categoria II OACI la suprafețe de mișcare la Aeroportul ”Transilvania” Târgu Mureș”.
Potrivit președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, conducerea Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș a solicitat acordul autorității județene, în calitate de proprietar al imobilului din localitatea Vidrasău, pentru realizarea celor două investiții. În acest sens, reprezentanții Aeroportului au transmis și Certificatele de urbanism nr. 73 din 23 iulie 2020 și nr. 64 din 25 iunie 2020, documente emise de primarul orașului Ungheni.
”În conformitate cu Certificatele de urbanism mai sus amintite, este necesar acordul proprietarului pentru executarea lucrărilor în vederea realizării investițiilor, însă acesta nu constituie act de autorizare a executării lucrărilor, beneficiarul fiind dator a obține toate avizele, acordurile și autorizațiile necesare, potrivit legii”, a precizat Péter Ferenc.

Detalii despre investiții

Memoriul tehnic pentru investiția ”Lucrări de reabilitare la Centrala Termică 1” a fost întocmit de SC Proiect SRL Târgu Mureș.
”Centrala termică este amplasată la parterul aerogării vechi şi are o capacitate de 2 x 0,55 Gcal/h prin cazanele Metalica și 2 x 0,15 Gcal/h prin cazanele Vaillant, suprafaţa Centralei Termice 1: aproximativ 48,5 de metri pătrați, volumul încăperii: aproximativ 256 de metri cubi”, se menționează în Raportul de specialitate întocmit de Alin Mărginean, director executiv al Direcției Economice din cadrul Consiliului Județean Mureș.
În ceea ce privește investiția ”Proiect tehnic și execuție privind sistemul de balizaj luminos de categoria II OACI la suprafețe de mișcare la Aeroportul ”Transilvania” Târgu Mureș”, memoriul tehnic al acesteia a fost întocmit de Search Corporation.
”Pe calea de rulare TWY”A” și pe platforma APRON2 este prevăzută refacerea marcajelor existente afectate de lucrările de instalare ale luminilor de balizaj, și anume: pe calea de rulare TWY ALFA: marcajul axial, marcajul marginal și marcajul poziţiei de aşteptare la pistă, iar pe platforma APRON2: marcajul marginal, marcajul poziţiilor de staționare a aeronavelor, marcajul liniilor de ghidare și marcajul drumului de handling”, se precizează în același Raport de specialitate.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Harmonia Cordis, singurul festival organizat la nivel mondial în condiții de pandemie

Festivalul Internaţional de Chitară Harmonia Cordis și-a derulat în perioada 8-13 septembrie,  cea de a …